İftarı galibiyetle açtılar

Turgay Beşyıldız yazdı..."İftarı galibiyetle açtılar"

Süper Lig de on maçtır mağlubiyet yüzü görmeyen ve Beşiktaş ile oynadıkları son altı karşılaşma da rakibini mağlup edemeyen Trabzonspor ile Şampiyonlar Ligi'nde ön eleme oynayabilmenin hesaplarını yapan siyah beyazlıların karşı karşıya geldiği futbol adına nefis bir 90 dakika izledik.

Ev sahibin de Onazi, konuk ekip de ise Gökhan ve Dorukan sakatlıkları nedeniyle olamayanlardı.

Trabzonspor ve özellikle Nwakaeme maçın ilk 45 dakikasında futbol adına resmen döktürdüler. Rakibi kendi yarı alanına hapsettiler. Bu yarıda top genelde bordo mavililerin ayağında kaldı. Bu Nijeryalı Nwakaeme'yi milli takım aday kadrosuna çağırmayan, Alman teknik adamları Gernot Rohr'un aklına şaşarım.

Yusuf Yazıcı' nın ayağından top, bu sezon bu yarıda 26.kez direkten döndü. Bordo mavilerin 4 net gol pozisyonu, Beşiktaş'ın ise Burak Yılmaz'la var olan tek gol pozisyonunu izledik.

İlk yarıda rakibine baskı kuran ve bireysel de kabiliyetini paslaşarak tamamlayan Ünal hocanın talebeleri beklediği golü bu yarıda bulamadı.

Maç oynanırken, iftar vaktine denk gelen saat nedeniyle, tribünlerde niyetli olanlar devre arasında oruç açarken, konuk tribününü dolduran siyah beyazlı taraftarlar da takımlarını yalnız bırakmadı.

***

"Şenol Güneş Spor Kompleksi" olarak kendi adını taşıyan stadyum da, ikinci 45 dakika ya, Şenol hoca Medel ve Adriano'nun yerine oyuna Necip ve Kagawa ile başlamayı tercih etti. Doğru bir karardı.

Kagawa ile de zaten Beşiktaş takımı ikinci yarıda biraz daha hareketlendi. Nicolas'ın kafa vuruşunu son anda Uğurcan'ın alt köşeden uzanarak çıkarması da hafızamızda kaldı.

Ev sahibinin baskısı beklenen golü 53.dakika da getirdi. Alkışı alan Abdülkadir Ömür, orta sahadan aldığı topa, en büyük özelliğini katarak, driplingle hızla sıfıra inip nefis kesti ve sahneye Trabzonspor tarihinin bir sezonda en fazla gol atan defans oyuncusu Filip Novak çıktı. Novak toplam da 5.golünü kafa ile filelere gönderdi.

Bu golden 20 dk. sonra oyuna hareket getiren Kagawa, Ljajic'in inadıyla gelen asistle, beraberliği yakaladı.

Yusuf Yazıcı' nın bu maçta ikinci, Trabzonspor'un ise bu sezon 27.kez topu, yine yan direk dibinden geri geldi. Aynı oyuncu 3.kez de bu sefer affetmedi. Ceza alanından çatala vurdu ve bu jeneriklik şık gol, tribünleri daha da coşturdu.

Son 10 dakikaya girildiğin de Ünal Karaman Rodallega, Abdülkadir Parmak ve Yusuf'un yerine, Ekuban, Amiri ve Murat Cem değişikliği yaptı. Konuk ekipte de, Güven formasını Lens'e bıraktı.

İkinci 45 dakikaya da Yazıcı ve Ömür ikilisi imzalarını attı.

***

Orta hakem Fırat Aydınus, 4 net pozisyon hariç iyi maç yönetti. Trabzonspor'da bu galibiyetle birlikte, üç taş yerinden oynadı.

1- Son 11 maçlık na mağlubiyetini sürdürdü.

2- Beşiktaş'ı karşılaştığı son 6 maçın da yenemeyen bordo mavililer, bu sefer şeytanın bacağını kırdı.

3- Trabzonspor'da forma giymiş bir oyuncu olarak, sonrasın da bu takımı teknik adam olarak çalıştıranlar arasında, bugüne kadar en fazla puan toplayan, Ünal Karaman oldu.

Son sözüm de, Trabzonspor Kulübü Başkanı ve yönetim kuruluna; Ünal Karaman ile ciddi, yeni bir sözleşme yapmak için ne bekliyorsunuz?

İlk yorum yazan siz olun
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Yazar Yazıları Haberleri