Trabzon'un orta yeri Ortahisar. Ortahisar sur içi bölgesi ve Trabzon'un yaşayan en eski mahallesi. Dokunulan her yerden bir kaç bin yıl öncesine ait yaşanmışlığın izlerine rastlanılıyor. Bu mahalle Kanuni Sultan Süleyman'ın doğduğu; çocukluğunu Rum, Ermeni arkadaşları ile birlikte geçirdiği yerdir. Mahalle güzelleştirilerek Trabzon'a katkıda bulunulsun isteniyor. Mahalle canlandırılacak; iç ve dış turizme kazandırılacak. Trabzonlular için bir yaşam alanı; Turizm için ise yaşayan ve sürdürülebilir bir turizm alanı yaratılmak hedefleniyor.
Benzer uygulamalar ile Trabzon'un doğusunda Çömlekçi, batısında Ayasofya, ortasında Zağnos, Ortahisar ve Tabakhane Kentsel dönüşüme uğruyor.
Diğer taraftan Trabzon'un ekseni kayıyor.
Trabzon'un batısında (Akyazı'da) en az 600 dönümlük bir deniz dolgusuna başlandı. Bu dolgu alanında nasıl bir yapılaşma öngörülüyor, bir proje var mı? Bilen beri gelsin...
Eski Trabzonspor Başkanı Nuri Beyin bir tasarımı (bilgisayar animasyonu) dışında ortaya konmuş bir şey yok.
Ben görmedim.
İki yıl kadar sürecek bu dolgu sonunda bir stadyum yapılacağı kesin, ya diğerleri... Rivayet muhtelif.
Erzincan hızlı Tren istiyor
Biz stad...
Erzincan, Erzurum ve Diyarbakır IT sektörleri ile ilgili yatırım ile binlerle ifade edilen istihdam elde ederken, biz Başbakan'ı ne zaman bulsak stadyum istedik.
Trabzonun vekil sayısı sekizden altıya düşmüş, göç devam ediyor...
Eeee olacağı buydu. Alın size stad.
Sonsöz olarak
Demokrasi beş yılda bir sandığa gitmektir derseniz, ben de size "oy verip, gerisini koyvericilerdensiniz" derim. Bu dönem çoktan bitti. Artık katılımcılığın esas alındığı, şeffalığın, hesapverilebilirliğin geçerli olduğu yerel yönetim dönemi başladı, derim.
Trabzon'un kalbi, Meydan parkı inşaatı başladı. Parkta var olan ancak 1958'de yıktığımız opera binasını yeniden yapmak çokça önerildi. Kabul görmedi. Meydan parkı benim yeni yetmeliğimde bu şehrin dinlenme, buluşma mekanı idi. Acaba aynı işlevi görecek mi?
Ben yaparım olur ya da ben yaptım oldu dönemi bitti.
Zağnos kentsel dönüşümü ile yaratılan alana Trabzonlular iltifat etmiyor (bir takım etkinlik günleri hariç) in cin top oynuyor.
Antalya'nın Kale İçi, Ankara'da Hamamönü, Beypazarı, Ankara Kale içi, Bursa'da Cumalı Kazık, Safranbolu ise yaşatılarak korunmuş. Bu tercih ile "biz farklıyız, gelin bizi görün" mesajı verilmektedir.
Biz Trabzonlular dünyada kaliteli mekanlara sahip olarak mutlu yaşamak istiyoruz. Hepsi bu. Bunu Kamu, Sivil ve Özel sektör, bilimin yol göstericiliğinde katılımcılığı esas alarak yapacak. Diğer uygulamalar zaman ve parasal kayıplardan başka bir şeyi ifade etmeyecektir.Hele TOKİ'nin Zağnos Vadisinin başına kondurduğu yapılaşma...
Şehre sahip çıkmanın onuru her şeyin üstündedir.