Trabzonspor Medicalpark, ikinci yarının ilk maçında karşılaştığı Galatasaray Odeabank’a farklı mağlup oldu. Kadrolara baktığımızda rakibin bizden gerek yerli gerekse yabancı oyuncular bazında üstün olduğu açıkça görülüyor. Oyuna iyi başlayan Trabzonspor Medicalpark, bu direnci sürdüremedi. Bu çeyrekte 13 farkı yakalamamıza rağmen birinci periyot 21-18 lik üstünlüğümüzle sonuçlandı. Takımlar arası dengesizliğin farkında olan ekibimiz, rakibi durdurabilmek için yapabileceği en iyi ve belki de tek hamleyi, sert savunmayı kullanmak zorundaydı, böyle de oldu. Fakat takım rotasyonundaki yetersizlik ve sertliğin dengesiz kullanılmasıyla, faul sorunları yaşayan Trabzonspor Medicalpark, ikinci periyodun başından itibaren oyun hakimiyeti ve kontrolünü de rakibe bıraktı. Özelikle takımın skoreri Dwight Hardy’e Sinan Güler’in yaptığı baskılı savunma ve top aldırmaması, Hardy’nin de aldığı topları paylaşabileceği bir takımdaşı olmadığından dolayı verimli kullanamaması hücumdaki etkinliğimizin de elimizden gitmesine sebep oldu. İlk yarı bittiğindeyse Stipanovic ve Thompson 10 sayı Hardy ise 6 sayı ile soyunma odasının yolunu tuttular.
İkinci yarıya da Galatasaray Odeabank baskılı savunmayı oyun kurucu bölgesi ve Hardy üzerine uygulamaya devam etti. Özelikle Kitchen yapılan savunma karşısında top getirmekte zorlandı, bu da oyun düzenimizde akıcılık ve verimin ortadan kalkması anlamına geliyordu. Fakat bu arada ikinci bir oyun kurucuyla neden oynanmadığına da bir anlam yükleyemediğimi belirtmem gerekiyor. Bunun dışında bu sezonu yaklaşık 11 dakika ortalama ile oynayan Hakan Demirel’in de neden hiç süre almadığını da anlayabilmiş değilim. Sahaya 11 kişiyle çıkmışsanız, iki haftadır takımla birlikte olmayan Kulig’in yanında sakatlığından dolayı verim alamadığınız Velickovic gibi oyuncularla sahadaysanız takımınızın tüm oyuncularından en verimli şekilde yararlanmanız gerekir. Yine dördüncü periyotta yeni transferler Kitchen ve Thompson gerek süre, gerekse verimlilik yönünden sahada neredeyse olmadığından maçın farklı kaybedilmesi de kaçınılmaz oldu.
Takım kurmak ve takım olmak farklı kavramlardır. İyi takım kurabilirsiniz fakat her yönüyle iyi bir sinerji, arkadaşlık ve duygu ortamı kuramamışsanız iyi bir takım olamazsınız. Bu durum sizin başarılarınızın hayata geçmesi adına son derece önemlidir. Geçtiğimiz sene takımın ciddi anlamda pozitif bir sıçrama yapmasının en önemli nedeni de işte bu sinerji ve takım olma olguydu. Bazen çok iyi bir takım kuramayabilirsiniz ama takım içi uygulamalarınızla hedeflerinize ulaşabilirsiniz. Fakat bu sene seyrettiğimiz Medicalpark Trabzonspor’a baktığımızda ne yazık ki ne kurulmuş iyi bir takım, ne de o takım içerinde görebildiğimiz bir takım kimyası var.