Trabzonspor 21. Gün sonunda 6. Müsabakasına çıktı. Karşısında ligde düzensiz bir performans sergileyen, fazla forvet oyuncusuyla maça başlayan ama topun hakimiyetini rakibine bırakan Y. Malatyaspor vardı. Müsabakada Trabzonspor’u, yorgunluğunun yanında bozuk saha zemini de zorlu rakip olarak bekliyordu. Alışılmış pas oyunu için elverişsiz olan bu saha zemini, Trabzonspor’u başka bir oyuna yönlendirdi. Genel itibariyle bu tarz zeminlerde organize girişimlerden ziyade solo performanslar, duran toplar veya bireysel hataların belirleyici olma ihtimali çok yüksektir. Rakibin etkili silahı olan duran toplara ve bozuk zemine önlem almak isteyen Abdullah hoca müsabakaya sağ bek olarak sürpriz Hüseyin Türkmen tercihiyle başladı.
Maç beklenildiği gibi düşük tempoda başlasa da Trabzonspor ilk bölüm için Djaniny’nin taşıdığı toplarla etkili olmaya çalıştı. Pas kalitesinin düşük olduğu bu devrede Trabzonspor’un kaliteli ayakları devreye giremedi. Topun ayakta kalma süresi uzadı ve bu da pas sayısına olumsuz yansıdı. Topa tempo vermekte zorlanan Trabzonspor coşkuyu yakalamakta ilk devrede başarılı olamadı. Savunmada ise özellikle sol tarafından sorunlar yaşasa da kalesine etkili bir şut gelmedi. Sadece rakibe verilen 7 korner şansı can sıkıcı bir rakam olsa da başarılı alan savunması ile sorun yaşanmadı.
Trazonspor, Karagümrük maçının ardından yine soyuma odasından golle döndü. Denizli maçına göre formasına daha ısınmış görünen Bakazetas, yine sağ ayağıyla Trabzonspor’a skor katkısı vermeye devam ediyor. Golden sonra Trabzonspor geçen senelerdeki gibi yine skor koruma kaygısı ile savunma referans çizgisini kalesine iyice yaklaştırdı. Burada Berat’ın özellikle stoperlere çok yakın olması ve bazen yerini kaybederek sağ bek gibi savunmayı 5’lemesi orta sahada boşluklar oluşmasına neden oldu. Burada kazanılan toplarda hücum oyuncularının hızlı çıkışlarına savunma ve merkez orta saha oyuncularının ayak uyduramamaları nedeniyle, Abdullah hoca dönemi bloklar arası mesafe ilk kez bu kadar uzadı. Kaptırılan toplarda Y. Malatyaspor orta sahayı rahat geçti ve özellikle Ekuban ve Nwakaeme’nin beklere yardım etmemesi nedeniyle yine kenar savunması sancılı oldu. Trabzonspor bu sancıları bazen merkez savunma oyuncuları, bazen Uğurcan, bazen de rakibin beceriksizliği ile gol yemeden atlattı. Flavio değişikliği ile takım boyunu kısaltma hamlesi karşılığını savunma anlamında bulsa da hücuma etki etmedi. Çünkü Trabzonspor öne geçtikten sonra neredeyse hiç hücum etmeyi düşünmedi. Y. Malatyaspor’un değişiklikleri ise iç sahada mağlup durumda olan bir takım için son derece geç denebilecek dakikalarda geldi. Ve bu hamleler Y. Malatya adına sahaya olumlu şekilde yansımadı. Maç 21. Günde sahada 555 dakikadan fazla kalan Nwakaeme’nin bireysel becerisi ile son buldu.
Zor periyotta bütün maçlarını kazanarak ilerleyen Trabzonspor’da zirve yapan yorgunluk ve buna ilave kötü zemin nedeniyle istenilen oyun sergilenmemiş olabilir. Bu bölümde Abdulkadir Parmak dışında ciddi sakatlık problemi yaşamaması da ayrı bir kazanç.
Sezonun ilk devresinde 4 puan topladığı 3 maçtan, 9 puan toplayan Trabzonspor acaba gelecek 3 maçtan kaç puan toplayabilecek? Bu aslında ligin sonundaki hedefi için gösterge olacaktır. Bu hafta biraz nefes alma fırsatı yakalayacak olan Trabzonspor’un, kollektif olarak hareketli ve tempolu oyun oynama konusunda ki eksiklerini biran önce gidermesi ilerleyen haftalar için çok önem arz ediyor.