Yurttaşız katılımcıyız

Geçen hafta iki gün İstanbul’ da Pera Müzesinde (Perşembe- Cuma)  Türkiye Eğitim Gönülleri vakfı (TEGV’in)  gerçekleştirdiği “Gelecek için eğitimi yeniden biçimlendirmek” konulu uluslararası düzenlediği foruma katıldım.Forumun temel amacı, teknolojik geli

Geçen hafta iki gün İstanbul’ da Pera Müzesinde (Perşembe- Cuma)  Türkiye Eğitim Gönülleri vakfı (TEGV’in)  gerçekleştirdiği “Gelecek için eğitimi yeniden biçimlendirmek” konulu uluslararası düzenlediği foruma katıldım.

Forumun temel amacı, teknolojik gelişmelerin esir aldığı bir dünyada çocuklarımızı nasıl yetiştirmeliyiz? Sorusuna yanıt aramaktan çok konuyu tartışma platformuna taşıyabilmek.

“Çokluevrensel bir mücadele” adı verilen eğitim forumunda; Teknoloji, Politika oluşturma, Eğitim, İnsan Bilimleri, Mimarlık, Sanat, Ekonomi/ Ekonomik Kalkınma, Hayırseverlik, Sosyal girişimcilik, Sağlık ve Beyin Araştırmaları olmak üzere 11 başlık altında çok önemli isimler konuştu/ sunum yaptılar, konular enine boyuna tartışıldı.

Lafla peynir gemisi yürümüyor

Konuşmacılarından biri da Kemal Derviş idi. Derviş,  yarattığımız ekonomik büyüklüğün temelinin “teknoloji transferine” dayandığını ve bu eğitim seviyesi ile yarattığımız ekonominin dünyada başka örneği yok, dedi.

Konuşmasının en can alıcı cümlesi ise “Teknolojinin akıl almaz bir hızla geliştiği dünyamızda yarattığımız bu ekonomik büyüklüğü sürdürmenin, hele ilk on büyük ekonomi arasına girebilmenin çok zorlu olacağı, yönteminin ise eğitim sistemimizin taaa anasınıfından başlayarak; inovatif (yenilikçi)   ve creatif (yaratıcı)  bir dönüşümle olabilir, şeklinde ki vurgusuydu.

Yapmazsak ne olur;

Orta gelir tuzağı denilen onbin dolarlık fert başı milli hasıla başımıza iş açacak.  Bedelini ise ağır ödeyeceğiz.

Yurttaşız- katılımcıyız

Madem katılımcılığın önü açıldı.

Madem eğitim ülkemizin en önemli konusudur.

Madem konu sadece devletin altından kalkamayacağı kadar büyük;

Trabzon Kent Konseyi “Eğitim Komisyonu”na bir çağrıda bulunmak istiyorum.

İşte size proje

TEGV; İlköğretim çağı çocuklarımızın akılcı, sağduyulu, özgüven sahibi, düşünen, sorgulayan, kendi iç yaratıcılığını harekete geçirebilmelerine;

“Sanat-Dil-İletişim, Kişisel Gelişim-Toplumsal Değerler ve Zihinsel-Düşünsel” alanlarda geliştirilebilmeye katkı koyuyor.

TEGV bunu; Eğitim Parkları, Öğrenim Birimleri, Ateşböceği Gezici Öğrenim Birimleri, İl Temsilcilikleri ve 'Sosyal Etkinliklere Destek Protokolu' kapsamında ilköğretim okullarında, gönüllüleri aracılığı ile hayata geçiriyor.

Ben,

“eğitim parkı” isterim ama olmazsa “eğitim birimi”nin kurulması için karar alalım ve Kent Konseyi Başkanlığına sunalım.

Kent Konseyi Meclise taşısın.

TEGV destekçisi değerli bir hemşehrimiz;

Trabzonlu, saygın bir hemşerimiz TEGV’in destekçilerinden. 

Trabzon için yıllardır bir yer sağlanması durumunda “eğitim parkı” ya da “eğitim biriminin” kurulması için maddi -manevi destek vereceğini çeşitli biçimlerde Belediye Başkanlarına iletti.

Konuyu halen takip ediyor…

Sağlanacak fiziki ortamının bir “eğitim birimine” dönüştürülmesi için her türlü katkıyı vereceğini,

TEGV’in de Trabzon için istekli olduğunu biliyorum.

Bu iyi bir öneri

Kent Konseyi Başkanı Mustafa Yaylalı ve Trabzon Kent Konseyi Eğitim komisyonun değerli başkanı Süleyman Değirmenci Hoca ve Komisyon Üyelerine  duyurmuş olalım.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Yazar Yazıları Haberleri