Anahtar Deliği 11.05.2019
Anahtar Deliğinden bakmaya devam edeceğiz.
BAŞKANLIK ETTİĞİ GÜN ACI HABERİ ALDI
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanvekili Atilla Ataman'ın Annesi Hacer Ataman, uzun süredir tedavi görüyordu.
Tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Cuma günü Meclis toplantısına Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu olmadığından vekillik eden Atilla Atman, akşam saatlerine doğru acı haberi aldı.
Atar topar hastaneye koşan Ataman, gözyaşlarına boğuldu. “Annem rahmete kavuştu” dedi.
Merhume Hacer Ataman öğle namazına müteakip, Şalpazarı merkez camide kılınacak cenaze namazının ardından, Karakaya Mahallesindeki aile kabristanlığında toprağa verilecek. Bugün Devlet protokolü cenaze de olacak.
Haber61 Ailesi olarak Merhume Hacer Ataman'a Allah'tan Rahmet, Ataman ailesine ve bütün sevenlerine Allah'tan sabırlar dileriz.
BİR İFTAR PROGRAMI VE DÜŞÜNDÜRDÜKLERİ
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, Trabzon’a geldi. Trabzon Şubesi’nin iftar programına katıldı. Kapalı kapılar ardında yapılan iftar programına MÜSİAD’ Trabzon Şubesi’ne yakın medya mensupları davet edildi. Zaten Trabzon kentinin önde gelen isimleri yok denecek kadar azdı. İftar programında dikkat çeken bir detay daha vardı. İftar programına daha önce yönetimle yaşadığı fikir uyuşmazlığı nedeniyle yönetimden istifa eden iş insanı Celil Hekimoğlu da vardı. MÜSİAD Trabzon Şube Başkanı Ali Kaan, yeniden yapılanma adı altında yapılan hamlelerin şehirde geri tepmesi nedeniyle sorunlar yaşıyordu. Bu sorunların iftar programlarına kadar yansıması, durumun vehametini ortaya koyuyor. Söz sahibi sivil toplum örgütü olma yolunda ilerlemek yerine tam tersine doğru gidilmesi, MÜSİAD’ın ülke genelinde itibarını zedeler yönde ilerliyor.
15 Temmuz süreci sonrası bu erozyonun derinleşerek gitmesi kimilerini rahatsız ederken kimilerininde pek umurunda değil.
Bu durumda bazı çatlak sesler çıkmaya başladı. Eleştiriler artmaya başladı. Kulislerden gelen bize bilgiler bunlar! Herhangi bir iş insanıyla oturup konuştuğumuzda neden MÜSİAD tercih edilmiyor dediğimizde bize gelen eleştirileri zaman zaman paylaşmaya devam edeceğiz.
O DERNEĞİ DAHA ÇOK DUYACAKSINIZ
Altın Oran Derneği adını ilk kez duydunuz değil mi?
Evet bizde ilk defa duyduk.
Bizde ilk kez duydum.
İsmini arkadaşımız meslektaşımız Cengiz Bölükbaşı, söyledi.
Etkinliklerden bahsetti.
Epey sohbet ettik.
Kendisi derneğin Bosna Hersek temsilcisi.
İstanbul’da kurulan ve çoğu Akçaabatlılardan oluşan bu derneği başkanı Kardiyolog Uzman Doktor Hasan Kasap.
Hasan Kasap, yönetimiyle inanılmaz işler yapmış..
www.aoder.org.tr adlı sitelerinden bu hizmetlerini görebilirsiniz.
Şimdide Bosna Hersekte Busovoça Kaçuni kentinde bir köy okulunu inşaa ediyorlar.
Bu sebeple 20 Mayıs tarihinde orada olacaklar.
Türkiye’den bir kaç heyet oraya gidecek.
Daha önce Tanzanya Zanzibar’da su kuyusu ve hastahane tadilatı yapmışlar.
Öyle görünüyorki adlarından sıkça bahsettirecekler!
KIBRISA DİREKT UÇUŞLAR NEDEN KALDIRILDI?
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Trabzon Başkonsolosu Zalihe Erden, dün Trabzon’da bir dizi ziyaretlerde bulundu.
Bu ziyaretlerden biri Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’ne oldu.
Burada yaptığı konuşma dikkatimizi çekti.
Sayın Başkonsolos geçmişi bilmiyor!
Bunu anladık.
Yada bilgi verilmedi kendisine..
Veya sorma gereği duymadı!
Diyorki; “Trabzon’dan Kıbrıs’a direkt uçuş yok. Maalesef bunun eksikliğini yaşıyoruz. Ordu-Giresun Havalimanı’nda 2017 yılında direkt sefer vardı fakat kaldırıldı. Bu biraz tezat oldu. Konsolosluk kuruldu, seferler kaldırıldı. Artık aktarmalı gidip geliyoruz. Yaklaşık 25 bin Karadeniz vatandaşı Kıbrıs’ta yaşıyor, az değil. Aktarmalı uçuşlarda hem bilet fiyatı yüksek hem zaman açısından sıkıntı oluyor. Benim bir gidip gelmem iki günümü alıyor. Ulaştırma Bakanımız nezdinde direkt hatlarla ilgili girişimler yapıldı ama bizi aşan durumlar da oluyor. İnşallah Trabzon’dan direkt sefer konulur. Biz Trabzon’dan olmasını Ordu’ya göre daha doğru buluyoruz. Çünkü Kıbrıs’ta bulunan Karadeniz nüfusunun çoğunluğu Çaykara ve Araklı tarafından.”
Haklı direkt uçuş yok!
Ama daha önce vardı.
2014 yılında başlamıştı.
Ordu-Giresun Havalimanı yapılınca oraya aydırıldı.
Trabzon kentinden aldılar oraya verdiler.
Bunu sayın Başkonsolosumuza hatırlatalım.
Kendisinin şikayetlerini bizde turizmciler de bir çok defa gündeme getirdik.
İnşallah sayın başkonsolosumuzun bu konuda girişimleri olur.
Bize de yardımcı olur.
SÜMELA’NIN SUYU SATILSIN MI TARTIŞMASI
Trabzon Ticaret Borsası tarafından “3T. Tarım- Ticaret-Turizm” sloganı ile bu yılın Ocak ayından itibaren her ay farklı bir konuda olmak üzere düzenlenen toplantıların 5’incisi TTB Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.
Trabzon Ticaret Borsası Meclis Başkanı Sebahattin Arslantürk ile özel bir tur şirketi yöneticisi Halil Kibar Güven arasındaki tartışma toplantıya damga vurdu.
Önce Arslantürk konuştu.
“Biz Trabzon’u marka yapacağız. Bunu sahip olduğumuz değerleri ön plana çıkararak sağlayacağız. Mesela Santa Harabeleri biz bu harabeleri ziyarete uygun hale getirdiğimizde turizm potansiyeli bakımından 10 kat büyürüz. Maçka’daki Ayazma ve Coşandere derelerinin suyunu Ortodoks dinindeki turistlere satmayı planlıyoruz. Dünyanın çeşitli yerlerinde ayazma suyu adı verilen şifalı olduğuna inanılan bu suların vaftiz suyu olarak satılıyor. Çok küçük bir miktarı 10 dolar olacak şekilde satılıyor. Biz de Ayazma, Coşandere ve Mahura sularını satacağız. Çünkü Coşandere’de çok su var. Trabzon’u kazanmak için turisti kazanacağız. Üreten ürettikçe marka değeri kazanan marka bir Trabzon olacağız” dedi.
Bunun üzerine Halil Kibar Güven , “Dünyanın en önemli turizm merkezlerinden birisi olan Sümela Manastırı’nın 4 yıldır kapalı olduğu bir şehirde su satarak bu işi kotaramazsınız. Restorasyon dediğin bölüm bölüm olur. Bizde ise dünyanın önemini kabul ettiği manastır 4 yıldır kapalı. Turisti şehir merkezine bıraksanız yapacak hiçbir şeyi yok. Ayasofya’ya giriş ücretsizken derelerdeki suyu parayla satamazsınız. Trabzon’u Ankara’da tanıtıyorsanız Trabzon’da altyapısını hazırlamalısınız” ifadeleriyle eleştirilerini dile getirdi.