Anahtar Deliği 26.09.2024

Trabzon gündeminde gözden kaçmaması gerekenler burada.

Anahtar Deliği 26.09.2024

Yavuz Ağıralioğlu gün sayıyor

yavuz.jpg

İYİ Parti'den ayrılan Trabzonlu Yavuz Ağıralioğlu, partisini kurmak için gün sayıyor.

Önce Ankara'da bir ofis tutan ve parti için il il nabız tutan Ağıralioğlu, daha sonraki süreçte ise partisine genel merkez olarak hizmet edecek olan binayı tutup ekibiyle buraya taşınmıştı.

29 Ekim'de partisinin kuruluşu için tanıtım toplantısı yapacak olan Ağıralioğlu, Karadeniz'deki yapılanma için de düğmeye bastı. Ağıralioğlu, Karadeniz'de il başkanlarını belirlemek için yine bir Trabzonlu olan Musa Malik Yıldırım'ı görevlendirdi.

Musa Malik Yıldırım daha önce, Ağıralioğlu'nun da siyaset yaptığı BBP'de Genel Başkan Yardımcılığı yapmıştı. MHP'de de görev alan Yıldırım, Babacan'ın kurduğu DEVA Partisi'nde de yer almış fakat partinin HDP ile ilgili tutumlarını eleştirerek genel merkez ile ters düşmüştü.

Ağıralioğlu ile yakın dostluğu olan tecrübeli siyasetçi Karadeniz bölgesi ve Trabzon için sıkı sıkıya çalışıyor. Yıldırım, Ağıralioğlu'nun "liyakatli şöhretsizler" vurgusundaki parolasıyla, il başkanları için ille de siyasette rol almış isimler üzerinde durmuyor.

Musa Malik Yıldırım dışında da, Ağıralioğlu'nun partisinde Trabzonlu isimlerin önemli roller alması bekleniyor. İYİ Parti'de Kurucular Kurulu ve Genel İdare Kurulu Üyesi olarak görev yapan ve daha sonra istifa eden Trabzonlu Emine Küçükali de Ağıralioğlu'na destek olan isimler arasında.

***

KTÜ’de A Takımı açıklandı ama…

uvalci.webp

KTÜ'de 14 Ağustos'a kadar yapılması beklenen rektör ataması gecikince, yeni rektörün kim olacağı konusundaki merak ve dedikodular da artmıştı.

20 Eylül'de, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan Resmi Gazete'deki kararname ile Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, KTÜ'de yeniden rektörlük görevine atanmış ve bu atama sonrası gözler Çuvalcı'nın belirleyeceği a takıma çevrilmişti.

Çuvalcı; İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bünyamin Er, Fen Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Faruk Ursavaş ve Orman Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Temiz'i rektör yardımcısı olarak görevlendirmişti.

Rektör Çuvalcı'nın atamaları bazı fakültelerde homurdanmalara neden olmuş ve bunların da başını Tıp Fakültesi çekiyormuş.

Kendi kadrosundan bir rektör yardımcısı bekleyen Tıp Fakültesi, atamalar sonrası şok yaşamış ve rektör Çuvalcı'ya da gönül koymuşlar.

Rektör yardımcılarının belirlenmesiyle fakültelerin dedikodu kazanına dönmesi bir yana dursun, diğer yandan da dekanların kim olacağı konusunda kulaktan kulağa isimler fısıldanıyormuş.

Anlaşılan KTÜ'de Rektör Çuvalcı'nın işi pek de kolay değil. Hatta ikinci dönemi, ilk dönemine göre daha sıkıntılı başlamış. Ancak bizim tanıdığımız Rektör Çuvalcı, memnuniyetsizlikleri ve dedikoduları giderip, gönül koyanları da tatlı diliyle yumuşatıp sorunları bir bir ortadan kaldırır.

**

TFF ve Trabzonspor konusunda Haber61 uyarmıştı!

sahakenari.jpg

Haber61 yeni sezona iddialı programlarlar ile girdi. Genel Yayın Yönetmeni Tuncay Lakot’un her hafta Pazartesi günü Trabzonspor konusunda gündemi belirleyen Spor Gündemi programı bu sezon spor basınının önemli isimlerinde Haluk Ayyıldız’ında katkılarıyla yine gündemi belirleyecek.

Yine Trabzonspor’u yıllarca takip etmiş ve kritik yorumlarıyla gündemi belirleyen deneyimli gazeteci Gökmen Şahin de Cuma günleri yayınlanan ve Okan Çıtlak’ın sunduğu Saha Kenarı programı ile Haber61 ekranlarında olacak.

Geçtiğimiz Cuma günü yayınlanan programda, Trabzonspor’un Beşiktaş ve Kayserispor beraberlikleri ardından, takımın kötü gidişatının etkenlerinden birinin de hakem hataları olduğunun altını çizen Gökmen Şahin, Trabzonspor ile TFF’nin arasında ciddi sorunlar yaşanabileceğinin altını çizmişti.

Bu hafta oynanan Gaziantep karşılaşmasında yaşanan skandal gol iptalinin ardından tüm camia hakem hatalarına odaklandı.

Gökmen Şahin’in uyarıları 5 gün gecikmeli olsa da haklılığını kanıtladı. “Hakem hatalarını bırakın, takım kötü” diye tepki gösterenlerin istisnasız hepsi hakeme ve TFF’ye tepki göstermeye başladı.

Yine bu satırlardan uyarıyı tekrarlamakta fayda var.

TFF başkanı Trabzonlu diye hakemlerin Trabzonspor maçlarındaki rahat tavırları sona ermeli. Bu durumun sonucunda oluşacak tablonun kimseye fayda sağlamayacağı ve Türk futbolunu kaosa sürükleyeceği aşikar.

İşte o programda konuşulanlar:

https://www.haber61.net/trabzonspor/gundem-yaratacak-sozler-trabzonspor-ile-tff-karsi-karsiya-gelebilir-h578068.html

**

Öğrencilerin otobüs çilesi!

Yeni eğitim-öğretim döneminin başlamasıyla birlikte Trabzon’da duraklarda yoğunluk oluştu. Sabah saatlerinde hem işe gitmek, hem de okula gitmek isteyenlerin bekledikleri otobüslere binemeyişleri tepkiye neden oldu.

Her sene aynı senaryolar yaşanmasına rağmen, yurtların bulunduğu ve öğrencilerin yoğun olduğu güzergahlara hala yolcu kapasitesinin az olduğu otobüs seferlerinin yapılmasına anlam verilemiyor.

Belediyenin yoğun güzergahları bilmesine rağmen bu sıkıntıların yaşanması, ya otobüsler yetersiz ya da yönetim noktasında bir sorun var söylemlerini akla getirdi.

Her sabah mağduriyet yaşayan vatandaş durumdan rahatsız bir şekilde çözüm bekliyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
20 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Anahtar Deliği