YouTube reklamlarında yeni dönem: "Atla" seçeneği kaldırılıyor mu?

YouTube, reklamları atlama özelliğini sınırlamayı planlıyor. Bazı kullanıcılar, videolardaki "Atla" butonunun yerine geri sayım olmadan bir gri dikdörtgen gördüklerini rapor etti. Bu uygulamanın yakında yaygınlaşması bekleniyor.

YouTube reklamlarında yeni dönem: "Atla" seçeneği kaldırılıyor mu?

YouTube, videolardan önce ve sırasında gösterilen reklamlara yönelik politikasını değiştirmeye hazırlanıyor. Daha önce, kullanıcılar birkaç saniye sonra reklamları atlayarak videolara devam edebiliyordu. Ancak, YouTube bu imkanı ortadan kaldırmayı hedefliyor.

Bazı bilgisayar kullanıcıları, reklamları atlama düğmesinin yerine geri sayım sayacı olmadan bir gri dikdörtgen yerleştirildiğini fark etti. Atla düğmesi, kullanılabilir olana kadar bu şekilde gizleniyor.

Mobil Cihazlarda da Deneme Aşamasında

Bu yeni uygulamanın Android cihazlardaki YouTube uygulamasında da test edildiği görüldü. Bilgisayarlardaki gibi, reklamları atla butonunun gizlenmesi ve zamanlayıcının eksik olması, mobil cihazlarda da geçerli.

Atlanamayan Reklamlara Geçiş Mi?

Bu gelişmeler, YouTube'un reklamları tamamen atlanamaz hale getirmek istediği yönünde yorumlanıyor. Henüz resmi bir açıklama yapılmasa da bu yeni reklam formatının platform genelinde yaygınlaşması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler