3 kadından biri şiddet mağduru

Başbakanlık Kadının Statüsü Genel Müdürlüğünce (KSGM) Avrupa Komisyonu'nun mali katkısı ve Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu'nun teknik desteği ile yürütülen 'Kadına Yönelik Aile İçi Şiddetle Mücadele Projesi' kapsamında Trabzon'da yerel medyaya yönelik eğit

3 kadından biri şiddet mağduru

Başbakanlık Kadının Statüsü Genel Müdürlüğünce (KSGM) Avrupa Komisyonu'nun mali katkısı ve Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu'nun teknik desteği ile yürütülen 'Kadına Yönelik Aile İçi Şiddetle Mücadele Projesi' kapsamında Trabzon'da yerel medyaya yönelik eğitim programı düzenlendi.
Trabzon'da bir otelde yapılan 'Kadına Yönelik Aile İçi Şiddetle Mücadelede Yerel Medya Çalışanlarının Rolü ve Haber Yazma Atölye Çalışması' adlı eğitim programına 5'i kadın 20 yerel medya mensubu katıldı.


KSGM İletişim ve Dokümantasyon Daire Başkanı Naci Yıldırım, burada yaptığı konuşmada, projenin bir zihniyet değişimini hedeflediğini belirterek, ''Ülkemizde son yıllarda kadına yönelik şiddetin önlenmesi konusunda önemli yasal düzenlemeler yapıldı. Sorunun sadece yasa yapmakla, çıkarmakla çözülemeyeceğini, toplumun tüm kesimlerinin bilinçlendirilmesi gerektiğini biliyoruz ve bu doğrultuda çalışıyoruz'' dedi.


TÜBİTAK tarafından yapılan bir araştırmaya göre, Türkiye'de her 3 kadından 1'inin hayatı boyunca en az bir kere şiddete maruz kaldığını gösterdiğini ifade eden Yıldırım, ''Yürüttüğümüz çalışmaların temel amacı, toplumsal cinsiyet eşitsizliğini ortadan kaldırmaktır'' diye konuştu.


Dünya genelinde olduğu gibi kadına yönelik şiddetin Türkiye'de de önemli bir toplum sorunu olduğunu vurgulayan Yıldırım, şunları söyledi:
''Bu konuda toplumsal dönüşümü sağlamada önemli görevler üstlenen medya çalışanlarına, şiddetin önlenmesi konusunda da büyük iş düşmektedir. Ülkemizde son yıllarda yapılan çalışmalar sonucunda, kadına yönelik şiddetin devlet eliyle mücadele edilmesi gereken bir konu olduğu açıkça ortaya çıkmıştır. Kadına yönelik şiddetin önlenmesinde çok sayıda unsurun bir arada hareket etmesi gerekiyor.''


Başbakanlık Kadına Yönelik Aile İçi Şiddetle Mücadele Proje Koordinatörü Serap Şener ise yerel medyanın haberlerinde kadını bir meta olarak göstermemesi gerektiğini söyledi.


Projenin toplumsal cinsiyet eşitliğini yaygınlaştırmak ve kadının haklarının korunmasını sağlamayı amaçladığını ifade eden Şener, ''Maalesef Türkiye'de ve dünyada aile içi şiddet yaygın bir olgu halinde devam ediyor. Bunun önüne geçmek, toplumsal bilinci yaygınlaştırmak için çalışıyoruz'' dedi.

Açılış konuşmalarının ardından toplantıda katılımcılara toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadına yönelik aile içi şiddet, aile içi şiddetle mücadelede yasal düzenlemeler ve sunulan hizmetler, şiddete maruz kalan kadınla ve şiddeti uygulayanla görüşme, toplumsal cinsiyet ve medya gibi konularında uzmanlar tarafından bilgi verildi.


Etkinliğin son bölümünde kadına yönelik aile içi şiddeti konu olan haber yazma çalışmalarının yer aldığı atölye çalışması gerçekleştirildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler