5 padişah kardeş donuyor

Osmanlı döneminin Türk büyüklerinden olan Kanuni Sultan Süleyman, Yavuz Sultan Selim, Fatih Sultan Mehmet, Battal Gazi ve 2 ay önce Ayar ailesinin dünyaya gelen 5. erkek çocuğunun adını da Osman Gazı verdiler. Baba Mehmet Ayar, Osmanlı döneminin Tür büyük

5 padişah kardeş donuyor

Osmanlı döneminin Türk büyüklerinden olan Kanuni Sultan Süleyman, Yavuz Sultan Selim, Fatih Sultan Mehmet, Battal Gazi ve 2 ay önce Ayar ailesinin dünyaya gelen 5. erkek çocuğunun adını da Osman Gazı verdiler.

 Baba Mehmet Ayar, Osmanlı döneminin Tür büyükleri olan Padişahlarımızın unutulmaması için gelecek nesillere Ayar ailesi ışık tutacağını kaydetti.

Karneler süper
Trabzon'un Araklı İlçesine Bağlı Yılmaz Çebi İlköğretim Okulunda Okuyan Padişah adlarını taşıyan kardeşlerden Fatih Sultan Mehmet Ayar 8.Yavuz Sultan Selim Ayar 7.Kanuni Sultan Süleyman Ayar 5. ve Battal Gazi Ayar ise 3.sınıfa gidiyor. Padişah kardeşlerin karneleri süper. Taktir ve teşekkür belgeleri alarak yarıyıl tatile giren Padişah kardeşlerin oldukça başarılı olmaları öğretmenlerin ve ilçe halkını sevindirdi.

Padişahlar donuyor
Köprübaşı İlçesi'ndeki evlerinin oturulmaz durumda oldukları için çocuklarını okutmak zorunda kalan Ayar ailesi Araklı İlçesinde kirada kalmak zorunda olduklarını ifade eden baba Mehmet Ayar,”En çok özlem çektiğimiz başımızı sokacak bir evlerinin olması ve kiradan kurtulmak istiyoruz. Şimdi de kış geldi çattı. Isınmak için yakacağımız olmadığı için çocuklarımı yataktan dışarı çıkarmıyorum" dedi.

Türkiye'de bir ilki gerçekleştiren Ayar ailesinin çocukları isimleriyle Guinness Rekorlar kitabına girmek istediklerini belirten Baba Ayar,”Ünlü kitaba girmek için başta Milli Eğitim bakanımızın desteklerini bekliyoruz“dediler.

İlçenin onuru oldular
Trabzon'un Araklı İlçesine Bağlı Yılmaz Cebi İlköğretim Okulunda Okuyan Padişah adlarını taşıyan kardeşlerden İlçelin onuru olduklarını söyleyin yöre halkı ise, Padişah kardeşlerle onur duyuyoruz. Onların sayesinde ilçemizin adı duyuldu. Ayar ailesi padişahlarla ilçemizi şereflendirdikleri için onları kutluyoruz" dediler

Şemsettin Öztürk / haber61.net

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler