Artvin Sular Altında

İlçenin içme suyu ihtiyacını karşılayan Balıklı Deresi aşırı yağış nedeniyle debisinin yükselmesi sonucu taştı. Cumhuriyet Mahallesi'nde Hüseyin Durmuş'a ait 75 arı kovanı dere sularında kayboldu.Yağış nedeniyle Sundura Deresi de taştı. Sundura ve Kuledib

Artvin Sular Altında

İlçenin içme suyu ihtiyacını karşılayan Balıklı Deresi aşırı yağış nedeniyle debisinin yükselmesi sonucu taştı. Cumhuriyet Mahallesi'nde Hüseyin Durmuş'a ait 75 arı kovanı dere sularında kayboldu.

Yağış nedeniyle Sundura Deresi de taştı. Sundura ve Kuledibi mahallelerinde yaya geçişinin sağlandığı bir köprü sel sularından yıkıldı. Köprünün ayağında, park halindeki kütük yüklü kamyon dereye düşerken, Hopa merkez caminin arka kısmında bulunan Kadınlar Pazarı binası da taşkın nedeniyle yıkıldı.

Hopa Belediye Başkanı Yılmaz Topaloğlu, hasar tespit çalışmalarına başladıklarını belirterek, “Tek tesellimiz can kaybının olmaması. Toprak kaymasına karşı vatandaşlarımızı uyarıyoruz. Tehlike arzeden evlerin boşaltılmasını istiyoruz. İlk belirlemelere göre ilçe genelinde maddi hasar 150 ile 250 bin YTL civarında” dedi.

Hürriyet

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler