Artvin Valisi Turan Ergün kimdir? Nereli, kaç yaşında? Nerelerde görev yaptı?

Artvin Valisi Turan Ergün'ün öz geçmişi araştırma konusu oldu. Detaylar haberimizde.

Artvin Valisi Turan Ergün kimdir? Nereli, kaç yaşında? Nerelerde görev yaptı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan Valiler Kararnamesi, Resmi Gazete’de yer aldı. Bu kararname kapsamında 16 ilin valisi değişti; Artvin’e ise yeni vali atandı. Yeni Artvin Valisi Turan Ergün hakkında merak edilenler şöyle:

Valiler Kararnamesi Yayınlandı

19 Eylül 2024 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan Valiler Kararnamesi ile birlikte, 12 ilin valisi vali-mülkiye başmüfettişliğine atanarak görevden alındı. Bu değişikliklerle, çeşitli illerde yönetim yeniden şekillendi.

Artvin Valisi Kim Oldu?

Yeni atanan Artvin Valisi Turan Ergün hakkında detaylar:

Turan Ergün Kimdir?

Doğum Yeri ve Yılı: 1967, Sinop

Eğitim: 1989 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden mezun oldu.

Kariyer: 1992’de Samsun Kaymakam Adayı olarak Mülki İdare Amirliği kariyerine adım attı. Çavdarhisar, Varto ve Akdağmadeni gibi yerlerde kaymakamlık yaptı. 2002’de Mülkiye Müfettişliğine, 2003’te ise Mülkiye Başmüfettişliğine atandı. 2016 yılında Mülkiye Teftiş Kurulu Başkan Yardımcılığı görevini üstlendi.

Yurt Dışı Görevleri: 1994’te İngiltere’de 8 ay, 2009’da ise ABD’de 6 ay incelemelerde bulundu.

Yüksek Lisans ve Doktora: 2008 yılında Türkiye ve Ortadoğu Amme İdaresi Enstitüsü’nden yüksek lisans, 2013’te Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nden doktora aldı.

2020 yılında Mülkiye Teftiş Kurulu Başkanlığına atanan Ergün, 2022’de Uşak Valiliği görevine atandı. Halen Artvin Valisi olarak görevini sürdürmektedir. Evli ve bir çocuk babası olan Turan Ergün, iyi derecede İngilizce bilmektedir.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler