Atatürk Anıtı ekmek kapısı oldu
Samsun'un İlkadım İlçesi'nde bulunan Atatürk Anıtı, bu alanda çalışan fotoğrafçılara da ekmek kapısı oldu.Samsun'un İlkadım İlçesi'nde bulunan Atatürk Anıtı, bu alanda çalışan fotoğrafçılara da ekmek kapısı oldu. Atatürk Anıtı önünde hatıra fotoğrafı çek
Samsun'un İlkadım İlçesi'nde bulunan Atatürk Anıtı, bu alanda çalışan fotoğrafçılara da ekmek kapısı oldu.
Samsun'un İlkadım İlçesi'nde bulunan Atatürk Anıtı, bu alanda çalışan fotoğrafçılara da ekmek kapısı oldu. Atatürk Anıtı önünde hatıra fotoğrafı çeken fotoğrafçılar, teknolojinin her geçen gün gelişmesiyle eski günlerini aradıklarını söyledi.
Samsunlular tarafından Avusturya'nın başkenti Viyana'da 1931 yılında heykel sanatçısı Heinrich Krippel tarafından yapılan Atatürk Anıtı'nın açılışı 15 Ocak 1932'de dönemin Samsun Valisi Selim bey tarafından yapıldı. Dönemin parası ile 37 bin dolara mal olan ve kaidesiz 4.75, kaideli 8.85 metre olan heykel, kısa sürede Samsun'un simgesi haline geldi. Mustafa Kemal Atatürk'ün şaha kalkmış at üzerindeki heykeli, kentte yaşayan ve tatil için şehre gelen herkesin fotoğraf çektirmek istediği yapıt haline geldi.
Bronzdan yapılan ve dünyadaki kusursuz heykellerden tek farkı atın kuyruğunun kaideye değmesi olan Atatürk Anıtı, kentteki fotoğrafçıların da ekmek kapısı oldu. Atatürk Anıtı önünde 30 yıldan bu yana çalıştığını belirten fotoğrafçı 48 yaşındaki Şenol Çelik, şöyle dedi:
"Burada bulunan Atatürk heykeli, Atamızın bize hatırasıdır ve Samsun'un simgesi haline gelmiştir. Bu heykel bence sadece Karadeniz'i değil Türkiye'yi temsil eden bir yapıttır. Burada en çok dışardan gelen askerler, polis okulu ve üniversite öğrencileri, turlarla tatile gelen turistler fotoğraf çektiriyor. İşlerimiz eskiye göre düşük. Biz de teknolojiye yenildik."