Bakan Karadenizlilerle buluştu

Spordan sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafız Özak dün gece Gümüşhane, Bayburt, Artvin, Giresun ve Rizeliler dernek üyeleri ile iftar yemeğinde bir araya geldi. Park restoranda düzenlenen  iftar yemeğine Ak Parti Trabzon Milletvekili Cevdet Erdöl, Ak Parti Tr

Bakan Karadenizlilerle buluştu

Spordan sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafız Özak dün gece Gümüşhane, Bayburt, Artvin, Giresun ve Rizeliler dernek üyeleri ile iftar yemeğinde bir araya geldi.

 

Park restoranda düzenlenen  iftar yemeğine Ak Parti Trabzon Milletvekili Cevdet Erdöl, Ak Parti Trabzon il Başkanı Adnan Günnar, Merkez İlçe Başkanı Yılmaz Büyükaydın, Ak Parti Trabzon Belediye Meclis Üyesi Mustafa Beyazlı ,Gümüşhane, Bayburt, Artvin Giresun ve Rize illeri dernek yöneticileri katıldı

 

Bakan Faruk Özak yemekte yaptığı konuşmada öncelikle Pakistan’da yaşanan Sel felaketine nedeniyle Trabzonluları Pakistan’da yaşayan Müslümanlar için yardıma davet ederek” Pakistan bizim en yakın dostumuz.17 Ağustos depreminde ilk yardımımıza onlar koştu. Şuan Pakistan’ın büyük bölümü yaşanan afet nedeniyle sular altında. O insanlar yardıma muhtaç. Onların yardımına da ilk koşan ülke biz olduk. Kızılay elinden gelen gayreti gösteriyor.Askerlerimiz  orda yaşayanlara her türlü yardımı yapmak için çabalıyor. Dua edelim ve onlara yardım edelim. Pakistanlılar kadar Türkiye’yi ve Türk milletini seven devlet yoktur. Ben Pakistan’a sel felaketinden sonra iki kez başbakanımızla  gittim.  Pakistan  Cumhurbaşkanları Pervez Müşerref bize şunu dedi.” Biz daha köylere ulaşamadan Kızılay oralara ulaştı. Her türlü desteği vermek için oralara gitti”

 

Bakın orda şahit olduğum bir olayda şu “selde yaralananlar,yada hasta olanlar  Türk “doktorlarına muayene olabilmek için çırpınıyor.Yaşlı bir teyze beni Türk doktorlarına ameliyat ettirin diye bağırıyordu. Araçlarımızda Türk bayraklarını görenler peşimizden koşuyordu” dedi.

 

12 Eylül’de yapılacak olan Anayasa referandumunda evet oyunun gelecek nesiller için verilmiş oy olacağını belirten Özak  “ Bu salonda bulunan hangi partiden olursa olsun hepsi bizim kardeşimiz.Biz Allahın yarattığı kullar olarak kardeşiz. Buraya gelirken bir talebimiz olmadı.Biz sizlerle doğruları paylaşmaya çalıştık.Millet olmazsa milletvekilleri olmaz.Cumhur olmazsa, Cumhurbaşkanı olmaz. Ben milletvekiliyken ,bazen böyle yemeklere gelirdim. Orda bizden büyük insanlar kapıda dururdu. Abi içeri girsene derdim ,bu kez de içerir girer ayakta dururdu. Türk milleti bu kadar saygılı.

 

TÜRKİYE BÜYÜYOR

Bu gün Türkiye ekonomisi Avrupa’nın 6.büyük ekonomisi. Büyümede ise Avrupa birincisi.  Bunlar sizlerin sayesinde oldu. 2002 de Trabzon’da kişi başına düşen milli gelir 1500 dolardı.Şimdi 10 bin dolar.Bunu sizler oylarınızla değiştirdiniz .Koalisyonları biliyorsunuz.Bir bakan diğeri ile konuşmuyor öteki bir diğerine kırgın. 3 ayda bir toplantı yapabiliyorlardı. Böyle Türkiye yönetilmez.Şimdi Türkiye enerjiyi yönetiyor. Eskiden doğalgaz Türkiye gelecek mi diye düşünüyorduk.,Şimdi Naboko’yu yönetiyoruz Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Başkanı Nizamettin Cavuşoğlu 1bir Türk. Bunlar istikrarla oldu.  Bakın Global krizi Türkiye en az hasarla a 8 yıllık istikrarla oldu. Ziraat bankası biz iktidara gelene kadar her yıl 3,5 milyar dolar zarar ediyordu.Şimdi 3 milyar dolar karda. Vakıfbank’ın değeri 200 milyon dolardı şimdi 10 milyar dolar. Bu sizin zenginliğiniz.

 

2.TANJANT MÜJDESİ

Bakan Özak Erdoğdu yolunun duble yol yapacaklarının da altını çizerek “Projeyi daha da büyüktük.Şimdi 2.Tanjant yolunu yapacağız.Bu yol planını Eski Belediye Başkanımız Orhan Karakullukcu ağabeyimiz imar planına işletti .Bakın bu yol bittiğinde aracınızla Maçka yolundan gireceksiniz, Beşirliden çıkacaksınız.2.Tanjant ile 1.tanjant arasında 100 bin nufüs geçinecek.Buralarda iş imkanları doğacak.İnşaat sektörünün önü açılacak.

 

SPOR TESİSLERİ YAPILDI

Trabzon’daki spor tesislerine 350 milyar lira harcandı. Türkiye’nin ilk açılır kapanır yüzme havuzsu burada yapılıyor.Türkiye’nin en büyük spor salonu yine Trabzon’da.İsmini de hepimizin hocası olan rahmetli  Hayri Gür'ün ismini verdik.29 tane suni çim saha yaptık. Metrekaresine en fazla çim saha düşen tek kent Trabzon. Biz CHP ,yada MHP diye ayırım yapmıyoruz.Beşikdüzü ilçesinin belediye başkanı Başkanı CHPli .Bu ilçeye gittiğimde Belediyeyi de ziyaret ettim. Başkanın benden spor salonu ,gençlik merkezi ve yüzme havuzu talebi oldu,geri çevirmedik.Keza  Maçka’da Ertuğrul beyle de aynı çalışma içersindeyiz.

Hazinen parası ne Ak Partinin ne CHP’nin nede MHP’nindir.Bu  para ülkenin insanındır

 

Cumhuriyet kurulmadan rahmetli Atatürk 1921 yılında ilk anayasayı yaptı. Yanında Trabzon’un evladı Hasan Saka’da vardı.1923de cumhuriyet ilan edildi.Bir anayasa yapıldı.O anayasa ile 1961 yılına kadar geldik.Maalesef o yılda darbe oldu.Darbede en büyük Atatürkçüler bu ülkenin yetiştirdiği aydınları hayatlarını kaybetti.. Bu gün Dünyanın en zengin ülkelerine bakın anayasaları en çağdaş olan Ülkelerdir.Almanya Amerika.Çağdışı anayasalarla bir adam öteye gidemezsiniz.Anayasa yapılacak dur,ihale yapılacak dur Özelleştirme yapılacak dur.Boğaz köprüsü yapılacak dur.Bu nasıl olacak. Şimdi çıktık dedi ki anayasa gereklidir.MHP7ninde CHP’nin de tüzüğünde anayasa değişmelidir diye maddeler var.Bizdi aynı şeyi söylüyoruz.Bakın Köksal Toptan bey bir komisyon yaptı Muhalefet gelmedi.Mehmet Ali Şahin bey yaptı yine anayasa değişikliği için gelmediler. Bizde millete döndük.Anayasa mahkemesinin yorumu şöyle yürütmenin ,yazama üzerindeki gücünü azaltmaktadır.Anayasa mahkemesi bunu söylüyor.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler