Bakan'dan Trabzon'a felaket uyarısı!

ORMAN ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, bakanlıkta yaptığı basın toplantısında Yomra’da yaşanan sel felaketini konuştu. Vatandaşlardan birinin cesedine ulaşıldığını, diğerinin ise arandığını belirten Eroğlu, “Önemli maddi kayıplarımız var ama ölü olması

Bakan'dan Trabzon'a felaket uyarısı!

ORMAN ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, bakanlıkta yaptığı basın toplantısında Yomra’da yaşanan sel felaketini konuştu. Vatandaşlardan birinin cesedine ulaşıldığını, diğerinin ise arandığını belirten Eroğlu, “Önemli maddi kayıplarımız var ama ölü olması yüreğimizi yakıyor. Küresel iklim nedeniyle bütün dünyada taşkınlarda artış var. Artık yağış rejimi değişti. Geçmişte belli rejimle yağan yağmurlar şimdi felakete yol açabiliyor. 3-4 aylık yağmur 48 saatte yağınca sel felaketi oluşabiliyor. DSİ Orman Teşkilatı ve Meteoroloji olarak eylem planı hazırladık. Yeni radarlar kurduk. İsabetli tahminler yapıyoruz. Trabzon’daki taşkını önceden duyurduk. Vatandaşlar uyarıları dikkate almalı” şeklinde konuştu.  

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Tarbzon’un Yomra İlçesi’nde meydana gelen sel felaketinde 2 kişinin sulara kapıldığını, bunlardan 1’sinin cesedine ulaşıldığını, diğerinin ise arandığını bildirdi.  Eroğlu, bakanlıkta düzenlen ‘Havza Yönetim Heyetleri’ toplantısından ayrılışında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Trabzon’da aşırı yağış sonucu meydana gelen sel felaketine ilişkin açıklama yapan Bakan Eroğlu, Yomra İlçesi’nde 2 vatandaşın çay bahçesinde çalışırken sele kapıldığını bunlardan 1’sinin cesedine ulaşıldığını diğerinin ise arandığını söyledi.

Eroğlu, “Şu anda bütün birimler AFAD birimleri, DSİ ve valilik takip ediyor. Yol çalışması nedeniyle bazı iş makineleri de zarar gördü. Maddi kayıplardan ziyade ölü olması yüreğimizi yakıyor. Ölenlere Allah’tan rahmet yakınlarına başsağlığı diliyorum. Pazartesi öğle saatlerinde başlayan yağışlarda su seviyesi anında yükselmiş, taşkın korum tesisi yapılan yerlerde bir zarar gelmeyip Taşdelen Köyü’nün kaybolan 2 vatandaşı birisinin cenazesine ulaşıldı, birisi aranıyor. İş makineleri de orada. Çevre illerden de ekip gönderildi. Küresel iklim nedeniyle bütün dünyada taşkınlarda artış var. Çünkü yağış rejimi değişti. Geçmişte belli bir rejimle yağan yağmurların Samsun’da da yaşandı. 48 saatte 3-4 aylık yağmurun bir anda yaşandığını büyük felaketlere sebep olduğunu gördük. DSİ, Orman Teşkilatı ve Meteoroloji bir eylem planı hazırladı. Yukarı Havza su taşkınları önlemenin yolu ağaçlandırma, yeşillendirme. Yukarı havzada tersip bentleri geciktirme yapıları ile su taşkınlarını yukarı havzalarda tutmak suretiyle mümkün” diye konuştu.

TRABZON’DAKİ TAŞKINI BİLDİRDİK
Eroğlu, Yukarı Havza Taşkın eylem planının olduğunu söyledi. Türkiye’nin toprak yapısının taşkınlara müsait olduğunu belirten Eroğlu, “DSİ, 650’den fazla dereyi ıslah etti. Hepimizin çok uyanık olması lazım. Metereoloji’de yeni radarlar kurduk. Bu radarlarla isabetli tahminler yapılıyor. Trabzon’daki taşkını da bildirdik. Vatandaşlardan haber alanlar dikkatli oluyor” dedi. Bir gazetecinin geçtiğimiz hafta Samsun’da yaşanan sel felaketini de biliyor muydunuz? Yönündeki sorusuna Eroğlu, “Meteoroloji radarlarla tahmin sistemi var. Dünyada sadece 6 ülkede var. Yağışların miktarını belirliyoruz. Samsun’dakinden haberdardık ve uyardık” yanıtını verdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler