Bayburt’ta Uluçayır Göleti su tutmaya başladı!

Bayburt’un merkez ilçesi Hörme Deresi üzerinde inşa edilen Uluçayır Göletinde çalışmaların devam ettiğini belirten DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, söz konusu göletin gövde imalatının tamamlandığı ve su tutulmaya başlandığını belirtti.

Bayburt’ta Uluçayır Göleti su tutmaya başladı!

Bayburt’un merkez ilçesi Hörme Deresi üzerinde inşa edilen Uluçayır Göleti’nde çalışmalar hızla devam ediyor. Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, göletin gövde imalatının tamamlandığını ve su tutulmaya başlandığını duyurdu. Projenin tamamlanmasıyla Bayburt’taki tarım arazilerinin sulama ihtiyacı önemli ölçüde karşılanacak.

“Temelden 26 Metre Yüksekliğinde İnşa Edildi”

DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, Uluçayır Göleti’nin teknik özelliklerine ilişkin şu bilgileri paylaştı:

"Temelden 26 metre yüksekliğinde inşa ettiğimiz Uluçayır Göletinin kret uzunluğu 177 metre olarak belirlenmiştir. Kil çekirdekli kaya dolgu gövde tipinde inşa edilen göletimiz, 1.060 hm³ su depolama kapasitesine sahiptir. Geldiğimiz noktada gövde imalatını tamamlayarak su tutma işlemini başlattık.”

“3 Bin 790 Dekar Tarım Arazisi Sulanacak”

Proje kapsamında depolanan su ile 3 bin 790 dekar tarım arazisi sulanabilecek. Bu sayede çiftçilerin ürün çeşitliliği artacak ve bölge ekonomisine önemli katkılar sağlanacak. Genel Müdür Balta, göletin sulama tesisinin tamamlanmasıyla birlikte tarımsal üretime yıllık 36 milyon TL ekonomik katkı sağlanmasının hedeflendiğini belirtti:

"Bu göletimiz sayesinde Bayburtlu çiftçilerimizin ürün yelpazesi genişleyecek ve ekonomiye yıllık 36 milyon TL katkı sağlanacak. Göletimizin tam kapasite çalışmasıyla tarım arazilerimizin su ihtiyacını karşılayacağız."

“Çiftçilerimizin Yanındayız”

Bayburt ilindeki baraj ve gölet yatırımlarının hız kesmeden devam edeceğini belirten Balta, şunları ekledi:

"Baraj ve gölet depolama kapasitemizi 95,86 milyon m³ hacmine ulaştırdığımız Bayburt’ta, çiftçilerimizin her zaman yanında olmaya ve onlara destek sunmaya devam edeceğiz. Sulu tarım yapılan arazilerimizin büyümesi ve üretim kapasitemizin artması için yatırımlarımız sürecek.”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler