Bir tünel daha mı geliyor?
Karayolları Genel Müdürü Mehmet Cahit Turhan, artık insanların bölünmüş yollarda araç kullanınca, üçüncü sınıf yollarda araç kullanmanın kendisine sıkıntı verdiğini söyledi. Gümüşhane'de sürdürülen ve yapılması planlana yol çalışmaları incelemek için kent
Karayolları Genel Müdürü Mehmet Cahit Turhan, artık insanların bölünmüş yollarda araç kullanınca, üçüncü sınıf yollarda araç kullanmanın kendisine sıkıntı verdiğini söyledi.
Gümüşhane'de sürdürülen ve yapılması planlana yol çalışmaları incelemek için kente gelen Turhan, beraberinde Karayolları 10. Bölge Müdürü Zeynel Abidin Yeşil, Karayolları 101. Şube Şefi Erkan Nas ve İkisu-Şiran karayolu proje mühendisi Mehmet Alemdar ile İkisu mevkisindeki Alemdar yol şantiyesinde, İkisu-Şiran Karayolu Yol Şefi Serkan Bakkaloğlu'ndan çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Turhan, Aa muhabirine yaptığı açıklamada, Gümüşhane ile ilgili büyük projelere başladıklarını belirterek, "Gümüşhane'de yapım çalışmaları devam eden İkisu-Şiran karayolu var. Trabzon-Gümüşhane hattı ve Gümüşhane'nin devamında Gümüşhane-Erzincan bağlantısı, Gümüşhane-Erzurum bağlantısını bölünmüş yol standardından yapmak için ihalelerimizi yaptık. Torul-Gümüşhane arasındaki yolu bölünmüş yol olarak yapmak üzere yüklenici firmamız şantiye kurma çalışmalarına başladı. Aynı zamanda tünel çalışmalarına da başlandı. Bu yıl güzergahın tamamına yayılıp hedefimiz 2013 yılında burayı tamamlamaktır" dedi.
Gümüşhane ile Trabzon karayolu bölünmüş yol çalışmalarına başlandığını kaydeden Turhan, "Köstere köyü mevkisinde ileri de uzun tünel yapmayı düşündüğümüz Zigana Dağı'nın tünel çıkışı olarak ön etüdünü yaptığımız noktada, Gümüşhane'nin girişine kadar olan kesimde bölünmüş yol çalışmaları başladı. Gümüşhane ile Gümüşhane şehir geçişi ve Kale köyüne kadar olan kesimin de ihalesi yapıldı. Önümüzdeki günlerde burada da çalışmalar başlayacak. Kale'den sonra Bayburt'a kadar olan bölünmüş yol çalışmalarımız önceki yıllarda başlamıştı. Bayburt sınırına kadar bizim yaklaşık 15 kilometrelik boşluğumuz var. Gümüşhane ile Bayburt arasında eksik olan kesimlerin veya başlamışta tamamlanmayan kesimlerin ikmal ihalelerini bu yıl yapılarak çalışmalara başlayacağız" diye konuştu.
Turhan, Gümüşhane'nin ulaşım altyapısını ve mevcut yolların ana arterlerini bölünüş hale getireceklerini kaydederek, şunları söyledi:
"Gölova-Çamoluk yolumuzdaki eksikliklerimizi bu yaz tamamlayacağız. Bu yolda Gümüşhane için önemli bir proje. Gümüşhane'yi Sivas'a ve özellikle Erzincan'ın batısındaki bölgelere yaklaştıracak, ulaşımı rahatlatacak olan bir projemizdir. Bu yolu da bu yıl hizmete açacağız. Aynı zamanda 17 kilometrelik Yağmurdere köyü yolumuz var. Firma bu yolda da çalışmalara başladı. Gümüşhane'nin ulaşım altyapısını mevcut yolların ana arterlerini bölünüş hale getireceğiz. İl yollarımızı, Gümüşhane'yi kendi ilçelerine bağlayan yolların standardını yükseltmek, günün ihtiyaçlarını daha güvenlik, daha konforlu bir ulaşım sistemiyle hizmet vermek amacıyla hemen hemen her yolumuzda çalışma var. Gümüşhane Karadeniz bölgesinin gerek Doğu Anadolu'ya, Güneydoğu Anadolu'ya gerekse, ülkemizin doğusundaki sınır kapılarına bağlayan ana arter üzerinde bulunuyor. Giresun ve Trabzon limanından gelen yüklerin iç kesimlere ulaşılmasında önemli bir geçiş yolu üzerinde. Projelerimiz, gelecekte Gümüşhane'mize sosyal ve ekonomik yönden büyük faydalar sağlayacak olan projelerdir. Bunun için Gümüşhane gelecekte bu yol üzerinden yapılan, ulaşımdan, ticaretten nasibini daha çok alacaktır. Bu yolların düşündüğümüz, planladığımız şekilde tamamlanarak hizmete girmesiyle, hem yol kullanıcılarına daha güvenli, daha konforlu, daha ekonomik bir ulaşım hizmeti verirken, bölgenin de kalkınmasına, gelişmesine katkı sağlayacağını düşünüyoruz. "
-İKİSU-ŞİRAN KARAYOLU-
Turhan, insanların bölünmüş yollarda araç kullanmak istediklerini de ifade ederek, şöyle devam etti:
"İkisu-Şiran yolu toplam 66 kilometre uzunluğunda, bu yolun başlangıcındaki 16, 5 kilometresi asfaltlandı. Yol ilk ihale edildiğinde üçüncü sınıf yol olarak ihale edildi. Şimdi bu yolu birinci sınıf yol olarak projesini ve standardını değiştirdik. Artık insanlarımız bölünmüş yolları görünce, üçüncü sınıf yolda araç kullanmak kendisine biraz sıkıntı veriyor. Bu trafiği az olsun çok olsun, ülkemizdeki ulaşımın kalitesini yükseltmek için trafiği az olan yollarımızı en az ikinci sınıf olarak tabir ettiğimiz asfalt genişliği 10 metre olan yollar haline getireceğiz. İkisu-Şiran karayolunu birinci sınıf yol olarak yapacağız. Temmuz ayının sonunda Gülaçar köyüne kadar asfaltını tamamlamayı planlıyoruz. Daha sonra Tersun Dağı'nın eteğine kadar olan bu bölgede yaşayan köylülerimizin ulaşımı için kullanılan yolu birinci sınıf yol haline getirip vatandaşımızın hizmetine sunacağız. "