Bu kadar adayla seçim olmaz

9 Şubat Cumartesi günü gerçekleştirilecek olan CHP İl Kongresi öncesi Yavuz Karan, Necip Yıldız, Lütfü Karakullukçu, Muharrem Şahin başkanlık koltuğuna talip iken mevcut il başkanı Lütfü Karakullukçu, “Bu kadar aday ile seçim olmaz. Kongreye kadar bu sayı

Bu kadar adayla seçim olmaz

9 Şubat Cumartesi günü gerçekleştirilecek olan CHP İl Kongresi öncesi Yavuz Karan, Necip Yıldız, Lütfü Karakullukçu, Muharrem Şahin başkanlık koltuğuna talip iken mevcut il başkanı Lütfü Karakullukçu, “Bu kadar aday ile seçim olmaz. Kongreye kadar bu sayı düşer” dedi.

 

Karakullukçu, 9 Şubat tarihinde yapılacak olan kongreye 13 delegesiyle Beşikdüzü İlçesi'nin katılamayacağını söyledi.

 

9 Şubat'ta gerçekleştirilecek olan CHP İl Kongresi öncesinde İl Başkanı Lütfü Karakullukçu, adayların kongreye kadar azalacağını ifade etti. Karakullukçu, “Çok adayın olması partiye zarar vermez. Partiye hizmet yarışıdır. Çok adayın olması partinin sahipsiz olmadığının göstergesidir. Ama bu kadar adayla seçim olmaz. Ben seçime bu kadar fazla adayla gidileceğini de düşünmüyorum. Resmen kimsenin 'Adayım' dediği de yok. Seçime gidildiğinde bu kadar aday olmayacak. Ben bu süreci en sağlıklı şekilde yürütme hedefindeyim. Aynı zamanda adaylığım söz konusudur” şeklinde konuştu.

 

Parti içi yarışı bırakıp, hizmete geçeceklerini belirten Karakullukçu, “13 Şubat itibariyle tüm ilçe ve il kongremizi tamamlamış olacağız. Ondan sonrada mart ayında kurultayımızı gerçekleştireceğiz. Böylelikle parti içi yarış bitmiş olacak. Bundan sonra çalışmalar dışa yönelik olacak. Sonra yerel seçimlere odaklanacağız. Partimiz birlik beraberlik içinde bu istikamette devam edeceğiz” dedi.  

 

CHP Beşikdüzü İlçe Kongresi'nin listedeki bazı isimlerin parti üyesi olmadığından dolayı 9 Şubat tarihine alınan ilçe kongresi nedeniyle, 13 il delegesinin oy kullanamayacağını ifade eden Karakullukçu, “13 delegesi bulunan Beşikdüzü ilçesi kongreye katılamayacak. 257 delegeyle gerçekleştirilecek olan CHP İl Kongresi şimdi 244 kişiyle yapılacak” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler