Bunu da gördük! Gümüşhane’de “Yarım çay” uygulaması başladı

Artan fiyatların ardından Gümüşhane’de yarım çay uygulaması başladı.

Bunu da gördük! Gümüşhane’de “Yarım çay” uygulaması başladı

Gümüşhane Otelciler, Kahveciler, Lokantacılar ve İşçileri Esnaf Odası Başkanı İbrahim Bektaş, artan çay fiyatlarına tepki göstererek kendi işletmesinde “Yarım çay” uygulaması başlattı.

Gümüşhane Otelciler, Kahveciler, Lokantacılar ve İşçileri Esnaf Odası Başkanı İbrahim Bektaş, artan çay fiyatlarına tepki göstererek kendi işletmesinde “Yarım çay” uygulaması başlattı.

Kent merkezinde bulunan 15 Temmuz Zafer Meydanı başta olmak üzere Atatürk ve Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan çay ocaklarında günde 10 bin bardak çayın satıldığı Gümüşhane’de artan maliyetlere dikkat çekmek isteyen Oda Başkanı Bektaş, müşterilerine “yarım çay, çeyrek çay” uygulaması başlattığını açıkladı.

Oda başkanlığının yanı sıra çay işletmeciliği yapan İbrahim Bektaş, şuan 7 lira olan çay fiyatlarına alternatif olarak yarım çay siparişi aldığını dile getirerek, “Yarım çayı 3 liradan müşteriye veriyoruz. Daha da ileri giderek 1.5 liraya da çeyrek çay veriyoruz. Artık vatandaşlarımız cebindeki bozuk paraları gönül rahatlığıyla kullanabilirler” dedi.

Bektaş yaptığı açıklamada “ Şu an çay Gümüşhane’de 7 lira oldu. Vatandaş bizden biraz espri biraz gerçek; “2,5 liraya, 3 liraya olmaz mı? 3 liram var, 3,5 liram var” şeklinde çay istiyor. Görüyoruz ki ekonomik sıkıntısı var. Sıkıntısı olmasa 10 lira verir çay içerdi. İnsanlarımız 3 buçuk lira veriyor, yarım istiyor. Yani çayda bir artık pazarlık olmaya başladı. İnsanımız 7 lirayı pahalı sayıyorlar artık. Yeni dönemde çayın bile pazarlığı olmaya başladı” diye konuştu.

Öte yandan yaptığı uygulamanın bir diğer sebebinin ise Gümüşhane Belediyesi tarafından Sema Doğan Parkında başlatılan uygulama olduğunu kaydeden Bektaş, Belediyenin uygulamasını biraz gerçek biraz da esprili bir yaklaşımla eleştirdi. Bektaş; “Yeni Belediye Başkanımız Sema Doğan Parkında gölgesi olan ağaçların altında piknik yapan insanımızdan 100, gölgesiz yerlerde piknik yapanlardan 75 lira para alıyor. Biz de onlardan öğrendik” ifadeleri ile Gümüşhane Belediyesinin piknik yapanlardan ücret almasına tepki gösterdi.

Kaynak:Gümüşkoza

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler