Çambaşı Yaylası nerede? Nasıl gidilir, rakımı kaç?

Ordu'nun meşhur yaylalarından Çambaşı Yaylası ile ilgili araştırmalar yapılıyor. Detaylar haberimizde.

Çambaşı Yaylası nerede? Nasıl gidilir, rakımı kaç?

Karadeniz Bölgesi'nin en gözde yaylalarından biri olan Çambaşı Yaylası, hem yaz hem de kış aylarında turizm için eşsiz doğal güzellikler sunar.

Deniz seviyesinden 1.850 metre yüksekte bulunan yaylaya, Ordu-Kabadüz-Çambaşı güzergahındaki asfalt yoldan ulaşılabilir.

Yaylada modern iki otel ve restoran bulunurken, çarşısı, pazarı, piknik alanları ve lokantalarıyla da ziyaretçilere hizmet verir. Doğal güzellikleriyle büyüleyici olan yaylada, her türlü doğa sporunu profesyonel olarak yapmak mümkündür. Sahil kesiminde yaşayanların büyük bir kısmı yaz aylarında bu yaylaya çıkar.

ambasi-yaylasi-2.webp

Ordu'nun 61 kilometre güneyinde yer alan Çambaşı Yaylası'nda birkaç alabalık üretim çiftliği bulunmaktadır. 72 obası ve 100 bin dönümlük alanıyla Türkiye'nin en geniş yaylalarından biri olan Çambaşı'na şehirden düzenli minibüs seferleri yapılmaktadır. Yaylada elektrik ve telefon gibi altyapı hizmetleri mevcut olup, bakkal, kasap, et lokantaları, sağlık ocağı ve jandarma karakolu da bulunmaktadır.

Çambaşı Kayak Merkezi: Kabadüz ilçe sınırları içinde yer alan ve turistik öneme sahip Çambaşı Yaylası, Ordu'nun turizm cazibe merkezlerinden biri haline getirilmiştir.

ambasi-yaylasi-1.webp

Yaylanın 1.850 metre rakımındaki tüm güzelliklerine ve manzarasına hakim bir konumda 4 mevsim hizmet veren bir kayak tesisi inşa edilmiştir. Şehir merkezine 54 kilometre mesafedeki tesisin yolu yılın 12 ayı açık olup, ulaşım sorunu yaşanmamaktadır. Tesiste, 1.753 metre ve 1.104 metre uzunluğunda iki telesiyej hattı ve toplam uzunluğu 17.275 metre olan 11 kayak pisti bulunmaktadır.

Nasıl Gidilir: Ordu-Çambaşı Yaylası, şehir merkezine 58 kilometre uzaklıktadır. Ordu-Çambaşı Kayak Merkezi ise merkeze 54 kilometre mesafededir. Her iki yol da yılın 12 ayı açık olup, ulaşımda sorun yaşanmamaktadır.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler