Dikkat denizden taş gelebilir!

25 Ağustos 2008 tarihinde Hürriyet yazarı Prof Dr. Miktat Kadıoğlu'nun Görüp, “Duyup fotoğrafını çekemediğim üç tuhaf levha” olarak bahsettiği levhalardan biride Karadeniz'de. Giresun'un Tirebolu İlçesinde sahil şeridinde bulunan “Dikkat Denizden Taş Gele

Dikkat denizden taş gelebilir!

25 Ağustos 2008 tarihinde Hürriyet yazarı Prof Dr. Miktat Kadıoğlu'nun Görüp, “Duyup fotoğrafını çekemediğim üç tuhaf levha” olarak bahsettiği levhalardan biride Karadeniz'de.


Giresun'un Tirebolu İlçesinde sahil şeridinde bulunan “Dikkat Denizden Taş Gelebilir” levhası gazetelere konu olurken, sahil şeridindeki önemli aksaklıklarda göze batıyor.


25 Ağustos 2008 tarihinde Hürriyet yazarı Prof Dr. Miktat Kadıoğlu yazısında Karadeniz'deki bu levha için şu ifadeleri kullanmıştı;

Görüp, duyup fotoğrafını çekemediğim üç tuhaf levha


Ülkemizde görüp de fotoğrafını çekemediğim çok ilginç şeyler var. Aslında her zaman yanımda bir fotoğraf makinesi taşırım ama yine de görmek ile görüntülemek farklı şeyler.

Fotoğraflamak isteyip başaramadıklarımdan biri Marmara, diğerleri Akdeniz ve Karadeniz bölgesinde. Bakın bakalım; belki de bunlardan birinin fotoğrafını siz çekebilmişinizdir.

Karadeniz'dekinin resmini çekebilmek için onu Prof. Dr. Hızır Önsoy hoca ile geçenlerde aradık durduk ama bulamadık. Karadeniz Sahil Otoyolu'nun bir kısmı, bildiğiniz gibi, denizin taş ve kayayla doldurulması yöntemiyle yapılmış. Yine bildiğiniz gibi Karadeniz'deki dalgalar kış mevsiminde 5-6 metreye kadar çıkabiliyor. Bu durumda denize dökülen taşlar kuvvetli dalgalar tarafından kıyıya ve yola savruluyor. Bu nedenle olsa gerek Ordu civarında bir yerde yola "Dikkat! Denizden taş gelebilir" şeklinde bir uyarı levhası konulmuş. Ben de işte bu levhanın resmini çekmek istiyorum.

BUHAR SALIYORUZ, GURURLUYUZ

"Karadeniz'e yol gerekli ama bu şekilde değil" diye hep yazıp söylüyoruz. Bu yolun yanlış olduğunu artık herkes biliyor ve görüyor. Karadeniz Sahil Otoyolu'na konulan bu levha Kastamonu'nun meşhur "Dikkat! Ayı çıkabilür daş düşebilür!" levhasından daha ilginç. Bir o kadar da ibret verici. Umarım yolun henüz geçmediği Şile-Sinop arasındaki bölgede halkımız sahillerine sahip çıkar. Yoksa, benzer levhaları bugünden hazırlasınlar. Son Kumsal belgeselinin yönetmeni Aydın Kudu'ya göre, sahilini kaybetmiş yerlerdeki halk bir yıl geçmeden dalgaların sesini ve deniz kültürünü unutmaya başlıyor. Bu nedenle, dalgaların ve kumsalların fotoğraflarını da bol bol çeksinler”

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler