Doğa harikası Karagöl
Artvin'in Borçka ilçesinde bulunan ve eşsiz güzelliğiyle doğaseverlerin vazgeçilmez uğrak yerlerinden olan Karagöl'ün korunması için Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından master planının hazırlandığı bildirildi.İlçeye bağlı Karçal Dağı'ndaki Aralık Yaylası
Artvin'in Borçka ilçesinde bulunan ve eşsiz güzelliğiyle doğaseverlerin vazgeçilmez uğrak yerlerinden olan Karagöl'ün korunması için Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından master planının hazırlandığı bildirildi.
İlçeye bağlı Karçal Dağı'ndaki Aralık Yaylası yakınlarında bulunan ve 19. yüzyılın başlarında heyelan sonucu bir derenin önünün kapanmasıyla oluştuğu bilinen Karagöl, yazın olduğu gibi, sonbaharın yaşandığı bugünlerde de doğaseverlerin ilgisini seçikiyor.
Çeşitli meslek gruplarına yönelik düzenlenen geziler ve turlarla bölgeye gelen yerli ve yabancı turistler, yaprakları sararan ağaçlarla çevrili Karagöl'de, tekneyle gezinti yapıyorlar.
İlçeye 25 kilometre uzaklıkta bulunan ve ulaşım zorluğuna rağmen her yıl yaklaşık 10 bin turistin ziyaret ettiği belirtilen Karagöl'ün, doğal güzellikleri bozulmadan gelecek kuşaklara aktarılması için Çevre ve Orman Bakanlığınca çalışma yapıldığı bildirildi.
Artvin Valisi Cengiz Aydoğdu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Karagöl'ün de içinde bulunduğu 368 hektarlık alanın Cevre ve Orman Bakanlığınca 2002 yılında ''Tabiat Parkı'' ilan edilmesiyle, bölgenin doğa turizmi açısından cazip hale geldiğini söyledi.
Artvin'in, Türkiye'nin doğal güzelliklerinin bir özeti gibi olduğunu belirten Aydoğdu, ''Karagöl bu doğal zenginliklerimizden biri. Türkiye turizmi açısından, hatta turizm dediğimiz olgu açısından, o turist bakış açısı bakımından görebileceği her şey Karagöl'de var. Bu bizim büyük bir zenginliğimiz'' dedi.
Karagöl'ün güzelliğini ifade etmekte çaresiz kaldıklarını ifade eden Aydoğdu, şunları söyledi:
''Bunu bütün ülkemiz insanları ile dünya insanlarıyla paylaşmak istiyoruz. Buranın Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından master planı yapılıyor, onu bekliyoruz. Karagöl'ü biz olabildiğince koruyoruz. Sonbaharda da epeyce ziyaretçi akını var. Belirli bir disiplin içerisinde doğaya zarar vermeden burayı görmek isteyen doğa aşığı insanların istifadesine sunmak istiyoruz.''