DOKA ve TTSO'dan yeni proje
“Dört Mevsim Karadeniz Projesi” Doğu Karadeniz Bölgesi’nde yatırım yapacak olan girişimcilere bölge potansiyelini ve altyapıyı tanıtmayı hedefliyor.Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) ile Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası arasında yapılan “Dört Mevsim Kar
“Dört Mevsim Karadeniz Projesi” Doğu Karadeniz Bölgesi’nde yatırım yapacak olan girişimcilere bölge potansiyelini ve altyapıyı tanıtmayı hedefliyor.
Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) ile Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası arasında yapılan “Dört Mevsim Karadeniz Projesi” protokol imza törenine TTSO adına Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu ile Genel Sekreter Hakan Gürhan, DOKA adına da Genel Sekreter Vekili Atakal Al imza koydu.
Törende yaptığı açıklamada TTSO Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı’na Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası olarak sunulan “Dört Mevsim Karadeniz Projesi’nin imza töreninin gerçekleştirildiğini söyledi. Başkan Hacısalihoğlu, bu projenin hayata geçmesi ile Karadeniz Bölgesi’nde yatırım yapacak olan girişimcilerin ihtiyaç duymuş olduğu altyapı bu proje kapsamında hazırlanmış olacağını aktardı.
Hacısalihoğlu “Girişimciler artık zaman kaybetmeden zaman içerisinde, zamanı daha verimli kullanmak suretiyle projelerini hayata geçirebilecektir. Bu yönden çok önemsediğimiz bir proje. Doğu Karadeniz’in doğa güzellikleri, tarihi güzellikleri ve yatırım yapılacak bölgeleri ön plana çıkarmış olacağız. Bu projenin hayata geçmesinde bize destek veren Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı, Yönetim Kurulu Üyeleri ve Genel Sekreter Vekilimize teşekkür ediyoruz. Bölgeye vermiş oldukları destekler den dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.
18 ay sürecek olan proje Turizme Yönelik Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı kapsamında TTSO Proje Koordinasyon tarafından hazırlanmıştı. Toplam 398 bin TL tutarındaki projeye DOKA yüzde 75 oranında destek sağlarken, yüzde 25 oranında da TTSO kaynak ayırması ile hayata geçirilecek.
Proje ile Doğu Karadeniz Bölgesi’nde sürdürülebilir bir turizmin sağlanması kapsamında; tarihi, doğal ve kültürel potansiyelin harekete geçirilmesi ve alternatif turizm modellerinin ortaya çıkarılması için turizmin altyapısının oluşturulması ve etkin tanıtım politikalarıyla bölgenin ve bölgedeki illerin turizmde markalaşması hedefleniyor.