Edibe Sözen Gümüşhane'de

Gümüşhane'de Siyasi Gençlik Birliği Derneği tarafından koordine edilen konferansta konuşan AK Parti İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Edibe Sözen, “Biz düşünen bir gençlik istiyoruz” dedi. Gümüş Otel'de düzenlenen toplantının açılış konuşmasını yapan ve mer

Edibe Sözen Gümüşhane'de

Gümüşhane'de Siyasi Gençlik Birliği Derneği tarafından koordine edilen konferansta konuşan AK Parti İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Edibe Sözen, “Biz düşünen bir gençlik istiyoruz” dedi.

Gümüş Otel'de düzenlenen toplantının açılış konuşmasını yapan ve merkezi Ankara'da bulunan Siyasi Gençlik Birliği Derneği Genel Başkanı Erdin Özel, dernek çalışmaları hakkında bilgi verdi. Özel'in konuşmasının ardından AK Parti İstanbul Milletvekili ve parti Merkez Karar Yürütme Kurulu üyesi Prof. Dr. Edibe Sözen, konuşmasında Gümüşhane'ye ilk kez geldiğini ve kısa bir şehir turu yaptığını söyledi. Konferansa katılmadan önce yaptığı araştırmada Türkiye'de gençlerin çok büyük bir kısmının vaktinin büyük oranda dijital ortamda geçtiğini belirten Sözen, Mehmet Akif Ersoy'un Safahat eserindeki “Asım'ı” gençlere örnek gösterdi.

AB, dış ve iç politikalar hakkında katılımcılarla bilgi paylaşımı yapan Prof. Dr. Sözen, hedeflerinin Türkiye'nin Cumhuriyet'in 100. yılında dünyanın en güçlü 10 ekonomisi içine girmek olduğunu belirterek, “Türkiye son yıllarda gerçekleştirmiş olduğu hamlelerle, gerek Ortadoğu'da, gerek Kafkaslarda, gerek Balkanlar'da, gerek Afrika'da, gerek Asya ülkelerinde hem imajı yükselmiş bir ülke konumundadır, hem itibarı yükselmiş bir ülke konumundadır, hem Türkiye ilgi duyulan bir ülkedir ve Türkiye genç nüfusuyla farklı bir ülke konumunda. Böylesi bir genç nüfusuyla da çok dinamik bir konumdadır. Türkiye artık imajı ve itibarı yükselmiş bir ülke konumuna gelmiştir. Önemli olan bunun sürdürülebilir olması ve daha etkili hale getirilmesidir” dedi.

“TÜRKİYE'DE 2030 YILINA GELDİĞİNE YAŞLILIK SORUNLARI OLAN BİR ÜLKE OLACAK”
Avrupa ülkelerinin büyük bir kısmının yaşlandığını ve bu sorunu çözmek istediklerine değinen Prof. Dr. Sözen, “Türkiye'de gençlik yaş sınırını 15-29 yaş arasına uzattığımız zaman 20 milyona yakın aktif bir nüfusumuzun olduğu görüyoruz. Bugün Avrupa ülkelerinin çok büyük bir kısmı yaşlı ve bu sorunu çözmek isteyen ülkeler. Bu demek değil ki Türkiye'de yaşlılık sorunu olmayacak. Türkiye'de 2030 yılına geldiğine yaşlılık sorunları olan bir ülke olacak. Şimdiden bunun hesaplamaları ve planlamaları yapılıyor. Bizim önümüzdeki 10-15 yıllık hedefimizde 15-24 yaş gençliğini çok iyi bir şekilde değerlendirirsek, onları olmaları gereken yerde olabilecek politikalar üretebilirsek, Türkiye sözünü ettiğimiz dünyanın en güçlü 10 ekonomisi içine çok rahat girebilir” diye konuştu.

Türkiye'nin elindeki genç nüfus oranı ile çok güçlü bir fırsatı olduğuna değinen Prof. Dr. Sözen, “çok güçlü bir sosyal sermaye” olarak nitelendirdiği genç nüfusun Türkiye için büyük bir şans olduğunu belirterek, “Türkiye'nin bu şansını çok iyi kullanmasının gerekli olduğunu düşünüyorum” dedi.

Gençliğin düşünen ve vizyon geliştiren bir gençlik olmasını istediklerini belirten Özen, şöyle konuştu:
“Biz düşünen bir gençlik istiyoruz, biz siyasete, ekonomiye, topluma katılan bir gençlik istiyoruz. Biz proje üreten bir gençlik istiyoruz. Biz kendi ile, toplumu ile, tarihi ile, arkadaşları ile, farklı fikirlerle tartışabilen, konuşabilen ama onlarla barışık bir gençlik istiyoruz. Ve bunun için elimizden geldiği kadar çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bizim için en önemli şey, gençliğin düşünen ve vizyon geliştiren bir gençlik olması. Daha iyi hayatlar, daha iyi erdemli hayatlar daha güzel şehirlerde ancak mümkün olabilir.”

Konferans daha sonra Prof. Dr. Sözen'in katılımcıların sorularını cevaplandırması ve hatıra fotoğrafı çekilmesi ile son buldu.

Toplantıya İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İsmail Yalçın, AK Parti İl Başkanı Yusuf Özgün ve vatandaşlar katıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler