''Evlerde Saklı Hazineler'' gün yüzüne çıkacak

Trabzon Olgunlaşma Enstitüsü tarafından bu yıl düzenlenecek sergiyle birlikte eski kültürdeki el sanatları ortaya çıkarılacak.Trabzon Olgunlaşma Enstitüsü Okul Müdürü Nurgül Karagöz, 12-14 Aralık tarihleri arasında düzenlenecek olan ‘Evlerde Saklı Hazinel

''Evlerde Saklı Hazineler'' gün yüzüne çıkacak

Trabzon Olgunlaşma Enstitüsü tarafından bu yıl düzenlenecek sergiyle birlikte eski kültürdeki el sanatları ortaya çıkarılacak.

Trabzon Olgunlaşma Enstitüsü Okul Müdürü Nurgül Karagöz, 12-14 Aralık tarihleri arasında düzenlenecek olan ‘Evlerde Saklı Hazineler’ sergisiyle ilgili bir basın açıklaması yaptı. Her yıl farklı bir tema üzerinden sergi açmayı hedeflediklerini belirten Karagöz, “Olgunlaşma Enstitüleri geleneksel el sanatlarını inceleyip, araştırarak geçmişi günümüze uyarlayıp ulusal ve uluslararası platforrmda gelecek kuşaklara aktarma misyonunu üstlenmiştir. Bu misyondan hareketle, kendi yöremize ait kültürel özelliklerimizi ve el sanatlarımızı, kaybolmaya yüz tutmuş değerlerimizi ortaya koyup, değerlerimize sahip çıkmamız konusunda duyarlılığı artırmak ve farkındalık yaratmak düşüncesiyle ‘Mazisini Özleyen Şehir Trabzon’ projesiyle başlattığımız ve her yıl farklı bir tema ile gelenekselleştirmeyi düşündüğümüz etkinliğimizde, bu yıl kına ve düğün kültürünü paylaşmayı istiyoruz” dedi.

Kaybolmaya yüz tutmuş tarihi eserlerin bu sergi ile birlikte gün yüzüne çıkacağını dile getiren Karagöz, “3 gün sürecek bu etkinliğimizde, Trabzon Olgunlaşma Enstitüsü’nün kına ve düğün temalı sergisinde okuldaki bütün bölümlere ait takısından, çeyizine seçkin ürünler yer alacaktır. Evlerde saklı hazineler sergisinde Trabzon’un köklü aileleri tarafından bağışlanan ve sergilenmek üzere paylaşılan ürünler ve gelinlikler sergilenecektir. Trabzon Vakfı Kadın Platformu tarafından bu yılda geçmişten günümüze Trabzon kadınları fotoğraf sergisi açılacaktır. Yine kaybolmaya yüz tutmuş el sanatlarımız mesleklerinde en iyi ustalar tarafından görsel ve uygulamalı olarak tanıtılacaktır” ifadelerini kullandı.

Trabzon Olgunlaşma Enstitüsü'nde bir müze yapmak istediklerini kaydeden Karagöz, “Her yıl spesifik bir konuda tekrarlayarak gelenekselleştirmeyi düşündüğümüzü bu etkinlikler ile elde ettiğimiz doneleri okulumuz bünyesinde oluşturmayı düşündüğümüz ‘Yaşayan El Sanatları’ müzesinde kalıcı hale getirip Trabzon’a gelen yerli ve yabancı turistlere kent kültürümüzü yaşatmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler