G.Hane'de 17 kişi mahsur kaldı

Gümüşhane'nin merkeze bağlı Tekke beldesinde pikniğe giderken yağan dolu nedeniyle yolda mahsur kalan 17 kişi, sivil savunma ve özel idare ekipleri tarafından kurtarıldı. Edinilen bilgiye göre bugün sabah Tekke beldesinde çalışan bir akrabalarını ziyaret

G.Hane'de 17 kişi mahsur kaldı

Gümüşhane'nin merkeze bağlı Tekke beldesinde pikniğe giderken yağan dolu nedeniyle yolda mahsur kalan 17 kişi, sivil savunma ve özel idare ekipleri tarafından kurtarıldı.


Edinilen bilgiye göre bugün sabah Tekke beldesinde çalışan bir akrabalarını ziyaret etmek için Trabzon'dan Gümüşhane'ye gelen ekip, ziyaretin ardından birlikte Tekke beldesindeki Sevedek Yaylasına pikniğe gitti. Saat 14.00 sıralarında başlayan yağmur ve ardından şiddetli dolu yağışı nedeniyle yolda mahsur kalan 17 kişi, Sivil Savunma ekiplerine durumu bildirdi. Sivil Savunma ekiplerinin Özel İdare ve Jandarma ekiplerine haber vermesinin ardından vatandaşlara ulaşılmaya çalışıldı. Yağmur ve dolunun etkisiyle kayganlaşan yolda arazi tipi araçlarına zincir takan sivil savunma ekipleri 2 hamile kadının bulunduğu ekibi araçlarla Tekke beldesindeki trafo merkezine götürdü.


İl Sivil Savunma Müdürü Oğuz Kahraman, telefonla ihbar gelmesinin ardından İl Özel İdaresi'nden greyder talep ettiklerini ve jandarma yetkililerine bilgi verdiklerini belirterek, "Ekipte 2 hamile kadının olduğunu ve birisinin sancılanması nedeniyle paniklediği haberini alır almaz olay yerine gittik. Biz yaylaya gittiğimizde vatandaşlara ait 3 aracın yolda kaldığını gördük. Yağan yağmur ve dolu nedeniyle yol oldukça kaygandı. Zor şartlar içerisinde ulaştığımız vatandaşları arazili araçlarımıza zincir
takarak o bölgeden alabildik" diye konuştu.
Kurtarılan vatandaşların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler