Giresun’da beyin ölümü gerçekleşen sanatçının organları umut oldu

Giresun’da beyin ölümü gerçekleşen tiyatro sanatçısı Eray Aktaş’ın organları 4 kişiye umut oldu.
Giresun’da beyin ölümü gerçekleşen sanatçının organları umut oldu

Giresun Belediyesi Şehir Tiyatrosu'nda görev yapan 59 yaşındaki tiyatro sanatçısı Eray Aktaş, geçirdiği beyin kanaması sonrası kaldırıldığı Giresun Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde (GEAH) hayatını kaybetti. Beyin ölümü gerçekleşen Aktaş’ın organları, ailesinin onayıyla bağışlanarak 4 kişiye umut oldu.

organ1.webp

Organları İstanbul ve Erzurum’a Gönderildi

16 Ocak’ta beyin kanaması geçiren Eray Aktaş, yoğun bakımda yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı ve 18 Ocak’ta beyin ölümü gerçekleşti. GEAH Organ Bağışı Birimi’nin, ailesiyle yaptığı görüşme sonrası Aktaş’ın karaciğeri, böbrekleri ve kornealarının bağışlanmasına karar verildi.

Uzman ekipler tarafından alınan organlar, organ nakli bekleyen hastalara ulaştırılmak üzere İstanbul ve Erzurum’a gönderildi.

organ2.webp

Bahar Aktaş: “En Azından İnsanlara Umut Olsun”

Eray Aktaş’ın eşi Bahar Aktaş, eşinin organlarının bağışlanmasının ardından yaptığı açıklamada, acısını paylaşırken şu ifadeleri kullandı:

“Acının ne kadar zor olduğunu biliyorum. İnsanlar hep bir umut için uğraşıyorlar. Ufacık bir şeye muhtaçlar. Ben insanların çaresizlik içinde olmalarını istemiyorum. En azından insanlara umut olsun diye organlarını paylaşmak istedim. Hiçbir aile acı çekmesin. Benim çektiğim acıları çekmesin istedim. Çok zor. Nasıl dayanacağım bilmiyorum ama bağışlanan organlarla Eray’ın insanlara yardım etmeyi ne kadar sevdiğini herkes görecek.”

organ3.webp

Tiyatro Sanatçısı Eray Aktaş’a Veda

Giresun tiyatrosunun sevilen isimlerinden biri olan Eray Aktaş’ın cenazesi, yarın düzenlenecek cenaze töreninin ardından toprağa verilecek.
Aktaş, hayatı boyunca sahnede insanlara dokunurken, vefatından sonra organ bağışıyla dört kişiye yeni bir yaşam umudu sundu.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir