Giresun’un Dereli ilçesi Çalca Köyü'nde görev yapan İmam Hatip Fatih Korkmaz, camiyi Osmanlı, Selçuklu ve İslami kaligrafi motifleriyle süsleyerek dikkat çekti. 20'den fazla hat sanatı eserini cami içerisine işleyen Korkmaz, bu çalışmayı büyük bir zevkle yaptığını belirtti.
“Camiye Yeni Bir Hava Katmak İçin Kolları Sıvadım”
Çalca Köyü Camii'nde 6 yıldır görev yapan 38 yaşındaki İmam Hatip Fatih Korkmaz, caminin eksiklerini gidermek ve estetik açıdan güzelleştirmek için çalışmalara başladığını ifade etti.
"Camiye hat sanatıyla yeni bir hava kazandırmak istedim ve kolları sıvadım. Duvarlara Osmanlı, Selçuklu ve İslami kaligrafi motifleri çizdim. Cemaatimizden ve meslektaşlarımızdan çok güzel yorumlar aldım. Bu tür çalışmalarla camimizin daha huzurlu ve estetik bir ortam olmasını sağlıyoruz." dedi.
Hat Sanatını Halk Eğitim Merkezinde Öğrendi
Hat sanatına olan ilgisinin küçüklüğünden itibaren başladığını belirten Korkmaz, bu sanatı ağabeyinden ve Halk Eğitim Merkezi kurslarında öğrenerek kendisini geliştirdiğini söyledi.
"Yaklaşık 20 yıldır görev yaptığım camilerde İslami kaligrafi motifleri yapıyorum. 2019 yılından itibaren de Çalca Köyü Camii'nde görev yapmaktayım. Bu cami sade bir mescit görünümüne sahipti, ancak bir yıl önce hat sanatı eserlerini işlemeye başladım. Elbette bu sanatın malzemeleri pahalı, ancak ben gönüllü olarak kendi imkanlarımla bu çalışmaları yapıyorum. Bugün camimiz 20’den fazla süslemesiyle çok daha estetik bir görünüme kavuştu." diye konuştu.
Kaynak: