Giresun'da tekerlekli sandalye dağıtımı
Görele Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından yürütülen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından ÖDES Programı kapsamında finanse edilen, ‘Sığ Sulara Balıklama Atlamadan Kaynaklanan Omurilik Felcini Önleme Projesi’nin kapanı
Görele Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından yürütülen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından ÖDES Programı kapsamında finanse edilen, ‘Sığ Sulara Balıklama Atlamadan Kaynaklanan Omurilik Felcini Önleme Projesi’nin kapanış töreni yapıldı.
Giresun’un Görele İlçesinde faaliyetini sürdüren Omurilik Felçlileri Derneğinde düzenlenen törene Görele Kaymakamı Ünal Kılıçarslan, Görele Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Nursi Çağlak, Görele Sağlık Grup Başkanı Dr. Hasan Özkurt, Omurilik Felçlileri Dernek Başkanı Bülbül Genç, Görele Belediye Başkan Yardımcısı Yunus Gülşen, Görele Emniyet Müdür Vekili İlhan Yıldırım, Proje Koordinatörü Ali Öztürk, daire amirleri ve davetliler katıldı.
Proje ile ilgili açıklama yapan Proje Koordinatörü Ali Öztürk, Sığ suya balıklama atlamadan kaynaklanan omurilik felcinin serinlemek amacıyla kontrolsüz bir şekilde sığ suya balıklama atlamaktan kaynaklandığını belirtti. Öztürk, özürlülüğün çeşitlerinden biri olan omurilik felcinin nedenleri arasında olan “Sığ Sulara Balıklama Atlama” konusunda özellikle gençlere bilinç oluşturmak amacıyla farkındalık eğitimlerinin verildiğini ve (ÖDES) “Sığ Sulara Balıklama Atlamadan Kaynaklanan Omurilik Felcini Önleme Projesi” kapsamında alınan 2 adet akülü tekerlekli sandalye Murat Kaya isimli bir engelli ile Görele İnanca İlköğretim Okulu’nda eğitim gören Engelli Emre Poşul’a akülü tekerlekli sandalye törenle teslim edildiğini söyledi.
Dernek üyelerinin zor şartlar altında yaşadığını vurgulayan Dernek Başkanı Bülbül Genç, Omurilik Felçlileri Derneğinin 26 omurilik felçli 70 ortopedik engelli ve yaklaşık 700 diğer engelli grubunu teşkil eden engelli dosyasına sahip olduğunu söyledi.
Genç, “Deneğimiz Karadeniz Bölgesi’nde şube olarak tek dernektir. O yüzden Samsun-Hopa arası bütün engellilere hizmet vermeye çalışıyoruz. Birçok insan sığ suya balıklama atladığı için sakat kalabiliyor. Bu bağlamda Görele Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından yürütülen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından ÖDES Programı kapsamında finanse edilen, Sığ sulara balıklama atlamadan kaynaklanan omurilik felcini önleme konusunda çok faydalı olduğuna inanıyorum. Bu projede katkısı olan herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Daha sonra söz alan Görele Kaymakamı Ünal Kılıçarslan, “Bana göre medeniyetin çağdaşlaşmanın en önemli unsurlarından biriside engelli vatandaşlara sağlanan kolaylıklar. Yani o insanlara biz yardımcı olarak hayatlarını sürdürmeleri bir destek olarak kabul edilmemeli. Siz kendi başınıza engelleri ve güçlükleri yenebilecek konuma geldiğiniz zaman mutlu olursunuz. Şu an için bizlerin bir engeli yok ama bu demek değil ki yarın bizde bir engelli olabiliriz. Yarına kimsenin bir garantisi yok” şeklinde konuştu.