Gümrükçüoğlu müjdeyi verdi

Trabzon Belediye başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu müjdeyi verdi. Ayasofya müzesinin etrafının açılması için evlerin istimlâki başlatıldı.

Gümrükçüoğlu müjdeyi verdi

Trabzon Belediye başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu müjdeyi verdi. Ayasofya müzesinin etrafının açılması için evlerin istimlâki başlatıldı. Zağnos vadisinin sahile doğru olan bölümünün yanı sıra  Maraş caddesinden sahile inen yolun çalışması.,tabakhane vadisi kentsel dönüşüm projesi başbakanlık tarafından onaylandı. Çalışmalar kısa süre içinde başlıyor

AYASOFYA İSTİMLÂKİ BAŞLADI

Trabzon Belediye başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu 2. Uluslar arası Boks turnuvasının basın toplantısında önemli açıklamalar yaptı. Başkan Gümrükçüoğlu bir çok projenin başbakanlık onayından çıktığını ve evrakları alarak Trabzon'a geldiklerini ifade ederek “Ayasofya müzesinin etrafında bulunan evlerin istimlâki için seçildiğimiz günden itibaren defalarca çalışma yaptık. Son olarak  TOKİ  başkanı  Erdoğan Bayraktar  ile bu konuda protokol yaptık. Ardından burayla ilgili olarak  yapılan protokolü Başbakanımızın onayına sunduk. Sayın başbakanın onayı sonrasında uygulama protokolünü evrak ve imzalarını tamamlayarak dosyayı alarak Trabzon'a döndük.


HAK SAHİPLERİ İLE GÖRÜŞÜLÜYOR

Başkan Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu dünden itibaren  Ayasofya müzesinin etrafının açılması için istimlaki düşünen evlerin hak sahibiyle görüşülmeye  başladıklarını da sözlerine ekleyerek “  Geçtiğimiz hafta Perşembe günü başb.akanımız onay verdi. Bizde  geçtiğimiz cumartesi günü Belediyede ki  teknik ekiplerimizle Ayasofya Müzesinde bir çalışma yaptık . Orda bir sorunla karşılaşacağımızı zannetmiyorum. Zaten hak sahibinin istekleri ve arzuları da bu yönde. Onlarda bize ne zaman istimlak başlayacak artık evlerimize dahi giremiyoruz,ve  herhangi bir tamirat da yapamıyoruz diyorlar.Buraya kısa süre içinde kazma vurmaya başlarız . Bu tarihi kente Ayasofya müzesinin etrafında açılması bir hediye olacaktır.

ZAĞNOS VADİSİ DEVAM EDECEK

Başkan Gümrükçüoğlu Ankara'dan sadece Ayasofya müzesi için izin almadıkların başka projeleri de onaylattıklarını da sözlerine ekleyerek” Zağnos vadisinden Bahçeciğe çıkan yolu, Maraş caddesinden sahile kadar inen yolun projesini de  imzaladık  Zağnos vadisinin ikinci bölümünün de onayı çıktı

Ayrıca Tabakhane kentsel dönüşüm projesini de imzaladık Tabakhane vadisi kentsel dönüşüm projesini de hazırladık. Bunların protokolü sayın başbakan Erdoğan'a sunduk. Kendiside her türlü desteği vereceğini söyledi. Başbakan hazırladığımız projeleri imzalayarak TOKİ başkanlığına gönderdi. TOKİ  ile uygulama projelerini de imzaladık. O bölgedeki anlaşmaların tamamlanması  halinde hemen kazmayı vuracağız. Bu 200 ile 250 milyon TL arasında bir projedir.  Ayasofya'da ki istimlâk çalışmaları başkan yardımcımız Cengiz Çolak tarafından sürdürülmekte.

Hatta imzalanan dosyalar var. Ayrıca Erdoğdu yolu da hafta sonunda Karayolları ağına alınıp buranında projesi başlatılacak. Bunlar büyük proje oldukları için sizlerle paylaşmak istedim 

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler