Gümrükçüoğlu'ndan büyükşehir açıklaması

Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, 13 il ile birlikte Trabzon’un büyükşehir olmasını büyük bir memnuniyetle karşıladıklarını belirterek “Dünyada, ülkeler yarıştığı gibi şehirlerde de yarışıyor. Şehirler, gelişme ve daha iyi bir hayat ş

Gümrükçüoğlu'ndan büyükşehir açıklaması

Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, 13 il ile birlikte Trabzon’un büyükşehir olmasını büyük bir memnuniyetle karşıladıklarını belirterek “Dünyada, ülkeler yarıştığı gibi şehirlerde de yarışıyor. Şehirler, gelişme ve daha iyi bir hayat şartı sağlamada birbirleriyle yarışıyorlar. Trabzon, büyükşehirle birlikte bu yarışta farklı bir ivme kazanacak” dedi.

büyükşehir ile birlikte Trabzon’un ilçe, belde ve köyleriyle birlikte bugünkünden daha iyi hizmet alacağını kaydeden Gümrükçüoğlu “Trabzon’un tarihi, bilgi birikimi ve gelişimi ile ‘büyükşehir’ olmayı hak etti.

Trabzon, üniversiteleri, uluslararası gümrük giriş kapıları olan hava ve deniz limanlarıyla, Sarp-Samsun Otoyolu ile tarihi İpekyolu hatlarını geçmişten beri oluşturmasıyla, ulaşımın ana kavşak noktasında olmasıyla, kütürde, sanatta, sporda öncü bir şehir olmasıyla büyükşehir olmaya hakikaten çok layık bir kentti. Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın bizzat tensipleri, gayreti ve desteği ile diğer 12 ilimizle birlikte Trabzon’un büyükşehir olması bizim için çok büyük bir mutluluktur.

Emeği geçen başta Sayın Başbakanımıza, ilgi bakanlara ve milletvekillerimize çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Gümrükçüoğlu, büyükşehirle kişi başına yapılacak harcamalarda yükselme olacağına, hizmette artış ve kalite getireceğine dikkat çekerek “Bugün Trabzon Belediyesi hizmet ettiği 293 bin insan için yılda kişi başına 238 lira harcayabilmektedir.

 Bütün il sınırlarımız ile büyükşehir belediyesi olduğumuzda kişi başına 368 lira harcayabileceğiz. Böylece hizmetin nasıl artmış olabileceği basit bir hesaplama ile önümüze çıkmaktadır. Büyükşehirle birlikte her şey daha güzel olacak” diye konuştu.

Trabzon’un Büyükşehir Belediyesi olmasıyla birlikte çok şeyler kazanacağını kaydeden Gümrükçüoğlu, “Trabzon’un Büyükşehir olmasaydı da zaten 300 bin nüfusa hizmet eden tek merkezli il olacaktık. Onun için tutarsız dayanaksız verilere dayanmayan bir takım iddiaların boş olduğunu kamuoyu zaten görmektedir.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Büyükşehir yasa tasarısının kanunlaşmasının getirdiklerinin en başında şu var, geçiş dönemi olarak tanınan 5 yıl süre içinde köyden dönüşen bölgelerden vergi alınmayacak. Arsa ve emlak vergisi zaten alınmayacak şimdiki belediye hizmet bölgelerinde tarım nitelikli koruma alanlarında arazi vergisi alınmaktadır. Köylerimizden de şuana kadar ülkemizde arazi vergisi alınmaktadır. Bu aynı şekilde devam etmiş olacak. Hatta ileri dönemde de bu tarz vergilerinin arazi vergisinin de yüzde 25’i tarzında çok daha az olarak alınması yasada ön görülmemiştir. Uygulama yönetmelikleri zaten önümüzdeki günlerde bunun çok açık olduğunu ortaya koyacaktır. Zaten bir yılda bir kez ödenen çöp vergisi her hane için 40 TL civarında bir miktardır. Bunun yüzde 50’i aya böldüğümüzdeki ayda 4 lira gibi rakamlara ulaşmaktadır.

O bakımdan Büyükşehir Belediyesi çok şey kazandıracaktır. Çok az az yok denilebilecek kadar ölçüde az şey kaybettirecektir” ifadelerine kullandı.

61 projenin dışında da birçok proje yaptıklarını vurgulayan Gümrükçüoğlu, “Her gün yaptığımız 61 projenin dışındaki projelerde yolumuzu devam ettiriyoruz.

Vatandaşımızın sahille buluşması için aylardan hazırladığımız yeni dolgu projemizi tamamlayıp ilgili kurum görüşlerini aldıktan sonra Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na sunduk.

 Projemiz ilgili kurumlarının görüşlerinin alınması sonrasında yürürlüğe girmiş olacaktır. Belediye Meclisi’mizden geçirmiş olduğumuz bu proje 700 bin metre kare arazide Trabzon halkıyla denizin buluşacağı ortam haline getirmiş olacaktır. Trabzon kabuğunu kırıyor. Trabzon bir Dünya kenti olmaya devam ediyor.

Trabzon Çömlekçi’de başlattığımız dev kentsel dönüşümle Esentepe’yi, Kaymaklı mahallesini bir kısmını kapsamasıyla Bahçecik’teki kentsel dönüşümüyle, Zağnos Vadisi’ni sahiline ulaştıracak olan projeyle ve Tabakhane Vadisi’nde aynı şekilde Trabzon’un tarihi en büyük iki semtini birleştiren ve hava koridorunun tekrar Trabzon’a kazandırılmasını temin edecek kentsel dönüşümleri ile Nar’lı bahçe kentsel dönüşümünün devam ettirilmesiyle Ayasofya’nın kentsel dönüşümünün tamamlanacak” dedi.

Akyazı projesinin 2015-16 sezonunda tamamlanacağını belirten Gümrükçüoğlu, şöyle konuştu: “Akyazı projesini özellikle belirtmek istiyorum daha dolgunun yasal suresi bile bitmemesine rağmen bir takım parazit seslerinin önemi olmayıp yoluna devam edecektir.

 Dolgunun önümüzdeki sürede bitirilmesi sonrasında 2013 yılında Trabzonspor’umuzun 40 bin kişilik UEFA standartlarındaki stadının proje ihalesini gerçekleştirip, yapım ihalesinin yapılmasıyla 2013 yılında yer teslimi temel atılması sonrasında Başbakan’ımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın vaat ettiği şekilde yer teslimi ve temel atılmasından sonra 24 aylık bir sürede yani 2015-16 spor sezonunda hizmete açılabilmiş olacaktır.

 Bu dev proje bile şerefli şampiyonlukların takımı Trabzonspor’umuza da ayrı bir ivme katacaktır. Biz hizmetlerimize, projelerimize her gün yaşayan bir organizma olarak gördüğümüz bu Türkiye’nin ve Dünya’nın en güzel kentlerinden olan Trabzon’umuzun geliştirilmesine devam etmiş olacağız”

 

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler