Gümüşhane ve Bayburt halkının yıllardır beklediği ve 16 Ocak'ta ihalesi yapılan havalimanı projesi, iki kenti daha havaalanı ile buluşturacak.
Gümüşhane'nin Köse ilçesine bağlı Salyazı köyünde inşa edilecek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Gümüşhane ve Bayburt illerini ziyaretinde 2019 sonuna kadar bitirilmesi talimatını verdiği ve yaklaşık 300 milyon lira bedelle ihale edilen havalimanına Gümüşhane'den daha kısa sürede ulaşmak için alternatif güzergah çalışmaları da sürüyor.
"Aktif ve kullanılabilir bir havalimanı olacak"
Gümüşhane Valisi Okay Memiş yaptığı açıklamada, Gümüşhane ve Bayburtluların heyecanla beklediği havalimanı projesinin ihalesinin 16 Ocak'ta gerçekleştirildiğini hatırlattı.
İhaleye yoğun bir katılım olduğunu ve teknik detayların tamamlanmasının ardından kısa süre içerisinde yer teslimi yapılarak projeye başlanacağını ifade eden Memiş, projenin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatları doğrultusunda 2019 sonuna kadar tamamlanacağını vurguladı.
Gümüşhane şehir merkezinden alana ulaşımın yaklaşık 1 saati bulduğunu ifade eden Memiş, alana daha kısa sürede ulaşmak için alternatif güzergahlar üzerinde çalışmalar yapıldığını ve bu sürenin yarım saate indirileceğini vurguladı.
Memiş, havalimanının yapılacağı alanda 1 kilometre uzunluğunda 30 metre genişliğinde bir pistin bulunduğunu ve yeni projeyle pist uzunluğunun 3 kilometreye, genişliğinin ise 50 metreye çıkarılacağını bildirerek, "En az yılda 2 milyon yolcu kapasiteli bir havalimanı olacak. Aktif ve kullanılabilir bir havalimanı olacak. Bu bölgenin yolcu kapasitesini fazlasıyla karşılayacak, potansiyeli fazlasıyla olan bir havalimanı olacak. Bizim bu yörede çok ciddi sayıda gurbetçimiz var. Kış nüfusumuz 200 bin belki ama yaz nüfusumuz en az bunun iki katı. Aktif ve kullanılabilir bir havalimanı olacak. Yer teslimi yapılacak ve kazmayı vuracağız." diye konuştu.
"Uçaklar rahatlıkla inip kalkacak"
Vali Memiş, havalimanının kente büyük avantaj sağlayacağına işaret ederek, kolay ulaşımın kentin turizmine ciddi katkılar sunmasını beklediklerini dile getirdi.
Memiş, havalimanının Gümüşhane mülki sınırları içerisinde yer aldığını ancak adının henüz belirlenmediğini, Gümüşhane ve Bayburt'un ortak kullanacağı bir havalimanına kavuşacağını ifade ederek, şunları söyledi:
"Salyazı'da etrafta hiç yüksek dağ yok. Uçakların, olumsuz hava koşullarında, aşırı yağmurda ve siste havalanması önemli. Bu bölgede sis neredeyse hiç olmuyor. Bu havalimanı yapılan teknik ölçümlerde mania hattı ve iklim koşulları itibarıyla Karadeniz Bölgesi'nin en avantajlı havalimanı olacak. Dolayısıyla Karadeniz Bölgesi'nde, Trabzon'da, Ordu-Giresun'da ve hatta Rize ve Artvin için yapılacak havalimanlarına mevsim koşullarından dolayı inemeyecek uçakların inebileceği en yakın güzergah bizim havalimanımız olacak. Hava koşullarından en az etkilenecek havalimanı olacak. Bu bizi çok avantajlı kılacak. Bölgenin coğrafi ve topografik şartlar ve iklim koşulları açısından en iyi havalimanı Gümüşhane-Bayburt havalimanı olacak. Uçaklar rahatlıkla inip kalkacak. Hep birlikte istediğimiz yere uçacağız."
2 şehrin nufusunu toplasan çukurçayır mahallesi kadar. bunlar havaalanı yapacaklar. vay yazık verdiğimiz vergilere
Yanıtla (0) (0)devletin paralarının nasıl çarçr edildiğini bu yatırımlardan belli oluyor. bayburt ve gümüşhane yi toplasan 200 bin kişi anca eder. kim binecek bu uçağa? zaten 4 tarafları havaalanı dolu. o bölgeye istihkam lazım. halkı göç ediyor. havaalanı yapıp kimi tutacaksın orada. tren çok daha faydalı olurdu
Yanıtla (0) (0)Allah aşkına benim devletimin parası mı çok iki aylık çalışacak bir yere havalanı yapmayı düşünüyorlar
Yanıtla (0) (0)ÖĞRENCİLERDEN OLUŞAN ŞEHİRLERE HAVA ALANI OKULLAR AÇILIRKEN BİR DE TATİL OLURKEN KULLANIRLAR.
Yanıtla (0) (0)İKİMİLYON YOLCU DALGAMI GEÇİYORLAR NEREDE NÜFÜSLARI KAÇ.
Yanıtla (0) (0)Cok güzel olur gönül isterki her sehire havalani olsun
Yanıtla (0) (0)Yürü seni kim tutar
Yanıtla (0) (0)Gümüşhane ye yakışır.
Yanıtla (0) (0)Önünüze gelen yere havalimani üniversite yapiyorsunuz.herkesi profösör yapiyorsunuz.memleket üniversiteden havalimanindan profösörden gecilmiyor.erdogduya da yapin bir havaalani..,gümüshaneden daha mi kücük erdogdu
Yanıtla (0) (0)sungur devletin parasiyla trabzona stad yapildi yani bizim vergimizle stad yapildi size ben hakkimi helal etmiyorum.
Yanıtla (0) (0)Sadece havaalanı mı? Hadi yaptınız havaalanını kimi uçuracaksınız,,thy,,sonra thy zarar etsin onun parasında devlet ödesin yani kulliyen zarar.
Yanıtla (0) (0)Gümüşhane ve bayburtun hava alanına bence ihtiyacı yok buruna masraf trabzon Gümüşhane 1 saat erzurum bayburt 1.5 saat
Yanıtla (0) (0)Çekemeyenler anten taksın
Yanıtla (0) (0)Kendi memleketimin havalimanı varken neden erzincan yada trabzona para kazandıralım..
Yanıtla (0) (0)