Gümüşhane'de ortak yürüyüş

Gümüşhane Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübünün davetlisi olarak Gümüşhane'ye gelen Trabzon Dağcılık Tenis ve Kayak İhtisas Kulübü (TEDAK), birlikte 2 bin 550 metre rakımlı Kırklar Tepesi'ne Cumhuriyet Yürüyüşü gerçekleştirdiler.Her iki kulüpten yaklaşık 30

Gümüşhane'de ortak yürüyüş

Gümüşhane Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübünün davetlisi olarak Gümüşhane'ye gelen Trabzon Dağcılık Tenis ve Kayak İhtisas Kulübü (TEDAK), birlikte 2 bin 550 metre rakımlı Kırklar Tepesi'ne Cumhuriyet Yürüyüşü gerçekleştirdiler.

Her iki kulüpten yaklaşık 30 civarında sporcunun katıldığı yürüyüş, merkeze bağlı Yenice köyünden başladı. Yaklaşık 2 saatlik tırmanışın ardından Kırklar Mağarası'na ulaşan dağcılar burada mağara içinde keşif incelemesinde bulundular.

Damlataşı mağarasındaki incelemelerin ardından 2 bin 550 metre rakımlı Kırklar Tepesine tırmanan dağcıları daha sonra tekrar geri döndüler.
Yürüyüş güzergahlarının Kale, Nazlıçayır, Yenice köyü, Kırklar Mağarası ve Kırklar Tepesi şeklinde gerçekleştiğini belirten GÜ-DAK Başkanı Mustafa Akbulut, Cumhuriyet'in 86. kuruluş yıldönümü olması nedeniyle bu haftaki yürüyüşe 'Cumhuriyet Yürüyüşü' ismini verdiklerini belirtti.

Trabzon'dan gelen misafir sporcularla birlikte yürüyüşün ardından Yenice köyünde bulunan köy odasında köylüler tarafından misafir edildiklerini ifade eden Başkan Akbulut, “Yenice köyü muhtarımız Ziya Soydaş, hem tırmanışta hem de Kırklar Mağarası incelememizde bize rehberlik etti. Daha sonra köy odasında Trabzon'dan gelen misafir dağcılarımıza ve bize ikramlarda bulunan köylülerimize ve muhtarımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

Bu haftaki zirve tırmanışı olan Kırklar tepesinin Harşit Çayı, Kelkit Çayı ve Çoruh Nehri'ne hayat veren özelliği olduğuna da değinen Akbulut, gerçekleştirdikleri yürüyüş ve tırmanışlara her hafta daha fazla ilgi gösterildiğini belirterek teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler