Gümüşhane’de yasaklı ırk köpek gezdiren şahsa ceza!

Gümüşhane’de yasaklı ırk köpek gezdiren bir vatandaşa 76 bin 173 TL idari para cezası uygulandı, köpek barınağa gönderildi.
Gümüşhane’de yasaklı ırk köpek gezdiren şahsa ceza!

Gümüşhane’de, yasaklı ırk köpek gezdiren bir vatandaşa 76 bin 173 TL idari para cezası uygulandı, köpek ise barınağa gönderildi.

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, Atatürk Caddesi üzerinde bir kişinin ağızlıksız bir şekilde pitbull cinsi yasaklı ırk köpek gezdirdiğini tespit etti.

Belgesiz ve Çipsiz Çıkınca Barınağa Teslim Edildi

Polis ekiplerinin yaptığı incelemede, köpeğin sahibinin herhangi bir sahiplik belgesi beyan edemediği, köpeğin yasaklı türde olduğu ve çipi bulunmadığı belirlendi.

Durumun Tarım ve Orman İl Müdürlüğü veterineri tarafından doğrulanmasının ardından, köpek muhafaza altına alındı ve barınağa teslim edilmek üzere Gümüşhane Belediyesi görevlilerine teslim edildi.

Hayvanları Koruma Kanunu Kapsamında Ceza Kesildi

Köpeği gezdiren Ö.C. isimli şahsa, 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu'na muhalefet suçundan 76 bin 173 TL idari para cezası uygulandı

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir