Gür rektörlüğe ADAYIM

Karadeniz Teknik Üniversi'nde rektörlük seçimleri yaklaşırken aday olduğu bilinen 3 isimin ardından bugün KTÜ Mimarlık Fakültesi Bölüm Başkanı Şengül Öymen Gür, beklenen adaylığını çarpıcı ifadelerle haber61'e açıkladı.  ÖRNEK OLMAK İSTİYORUM  Adaylığın s Karadeniz Teknik Üniversi'nde rektörlük seçimleri yaklaşırken aday olduğu bilinen 3 isimin ardından bugün KTÜ Mimarlık Fakültesi Bölüm Başkanı Şengül Öymen Gür, beklenen adaylığını çarpıcı ifadelerle haber61'e açıkladı.      

Gür rektörlüğe ADAYIM

ÖRNEK OLMAK İSTİYORUM

Adaylığın son gününde aday olacağını açıklayan Şengül Öymen Gür, “Aday olmanın son gününde aday olacağım. Oy istemiyorum. Sadece kendime oy vereceğim. Bir üniversite kendi yetiştirdiği insanı rektör yapamadığı sürece rüştünü ispat etmiş sayılmaz.

Kazanmak istemiyorum açıkcası bundan sonra KTÜ'lülerin cesaret edebilmesi için aday oluyorum. 50 yıldır kendi adayını çıkaramamış ve çıkan adayları desteklememiş bir üniversite aşağılık kompleksine kapılmış bir üniversitedir.  Ayrıca 'hükümet ondandır, bendendir' şeklindeki açıklamalar hoş değildir. Herkesin çıkıp aday olması gerekir. Bende bu anlamda örnek olmak istiyorum” dedi.

CUMHURBAŞKANI AKLI VARSA BENİ ATAR

Üniversitenin ilk profesörlerinden birisi olan Şengül Öymen Gür, “ Bir ODTÜ'ye İTÜ'ye kendi başka yerden birisi gelipte aday oldu mu hiç. Sadece taşra üniversitelerinde aksi olur. Ben Üniversitemin ilk profesörüyüm. Ben aday olacağım çünkü ben KTÜ mezunuyum. Seçilme şansımda yok, atanma şansımda yok. Ben kimselere zaten güvenip aday olmam. 'Cumhurbaşkanı beni atar' ben asla dememişimdir. Ama 'Cumhurbaşkanının aklı varsa beni atar' demişimdir” ifadelerini kullandı.

HİÇ KİMSEYE MİNNETİM YOK

Hiç kimseye minneti olmadığını ifade eden Şengül Öymen Gür, “Kimseye minnet etmedim hayatım boyunca. Neden benimle hiçbir rektör uğraşmak istemedi. Çünkü minneti olmayan biriyim ve her  an her yere gidebilirim. Şuanda bile yurtdışına gidebilirim.  İnsan akademik olarak güçlü olduğu zaman hem onun kimseye ihtiyacı yoktur, hem de rektörler böyle insanları gizli gizli severler. Eğer benim önümü kesmeye çalışan olduysa bugüne kadar ki oldu, onlar kıskanç meslektaşlarımdan başka birileri değildir. Hiçbir rektör bana kötü davranmadı. Hepsi beni sevdi aslında, çünkü ben bana soru sorana hep doğruları söylerim. Soruyu sorana tabi; sormayanın canı cehenneme. Sorulmadan neden söyleyeyim ki. Rektörlerle alıp veremediğim bir şey olmadı. Aydın Dumanoğlu, İbrahim Özen ve Tahsin bey çok sempatik insanlar. Hepsini çok severim. Bende adaylığın son günü aday olacağım” şeklinde konuştu.

 Şengül Öymen Gür'ün açıklamalarından bir bölümünü aktardık.

Trabzon'u, Karadeniz Teknik Üniversitesini, rektörlük seçimlerini ve türbanı konuştuğumuz Şengül Öymen Gür'ün olay yaratacak açıklamalarının bulunduğu röportajı yarın haber61'den takip edebilirsiniz.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler