Karadeniz ilinde sel! Trabzon da uyarılmıştı

Ordu’da sağanak yağış sonrası sel ve baskınlar oluştu. Dün Meteoroloji Genel Müdürlüğü Trabzon ve Rize için de uyarı yapmıştı

Karadeniz ilinde sel! Trabzon da uyarılmıştı

Ordu'nun Fatsa ilçesinde etkili olan sağanak yağışlar, ilçede sel ve su baskınlarına yol açtı. Akşam saatlerinde şiddetini artıran sağanak, sabaha kadar devam etti. Kurtuluş Mahallesi'nde ev ve iş yerlerini su basarken, sokak ve caddeler de sular altında kaldı.

Efkaf Mahallesi'nde bulunan Şehit Sercan Öklük İlkokulu ile Fatsa Özel Eğitim Uygulama Okulu'nun bahçesi de suyla doldu. Ekipler, iş makineleri ile su tahliyesi ve temizlik çalışmaları başlattı. Bazı bölgelerde sel sularının getirdiği molozlar temizlendi.

sel1.webpTEMİZLİK ÇALIŞMALARI YÜRÜTÜLDÜ

Vatandaşlar, gece saatlerinde etkili olan sağanak yağışa karşı önlem almak istediklerini ancak su baskınlarının önüne geçemediklerini belirtti. Ekiplerin yardımı ve kendi çabalarıyla temizlik çalışmaları yürüttüler.

Türkiye genelinde etkili olan yağışlarda, en yüksek yağış miktarı Fatsa ilçesinde kaydedildi. Fatsa'da 41,2 mm yağış ölçülürken, bu miktarı 37,7 mm ile Samsun Ayvacık ve 37,6 mm ile Isparta Eğirdir izledi.

Dün Meteoroloji Genel Müdürlüğü Trabzon ve Rize için de uyarı yapmıştı.

sel2.webp

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler