Karadeniz'de bahar başkadır
Yeşil ve mavinin tüm tonlarını barındıran Doğu Karadeniz, ilkbaharla birlikte açan yayla çiçekleri ve kar sularının erimesiyle coşan derelerin arasında eşsiz güzelliğe büründü. İlkbaharla birlikte çiçek açmaya başlayan meyve ağaçları, filizlenen yayla çiç
Yeşil ve mavinin tüm tonlarını barındıran Doğu Karadeniz, ilkbaharla birlikte açan yayla çiçekleri ve kar sularının erimesiyle coşan derelerin arasında eşsiz güzelliğe büründü.
İlkbaharla birlikte çiçek açmaya başlayan meyve ağaçları, filizlenen yayla çiçekleri, yeşeren bitki örtüsü, kar sularının erimesi ve bahar yağmurlarıyla coşan dereler Doğu Karadeniz'de seyrine doyulmayan manzaralar ortaya çıkarıyor.
Yayla göçü hazırlıklarının şimdiden başladığı Doğu Karadeniz'de, henüz yaylalardan tam kalkmayan kar örtüleri, açan çiçeklerle birlikte farklı görüntü sunuyor.
Karadeniz'in doğasını yakından görmek isteyen yerli ve yabancı turistler de özellikle bahar aylarında bölgeye akın ediyor. Bölgeye gelen ziyaretçiler, gördükleri güzellikleri kalıcı kılmak için fotoğraf çekiyor.
-TARLALAR DA BAHARLA CANLANIYOR-
Tarlalara da yansıyan bahar canlılığı, kadınlı ve erkekli Karadeniz insanını yeni mahsul için, genellikle evlerinin çevresindeki arazilerde çalışmaya yönlendiriyor.
Sabahın ilk ışıklarıyla, ellerinde bel ve kazmalarıyla tarlalarda çalışmaya giden ve çoğunluğunu kadınların oluşturduğu çiftçiler, gün batımında evlerine dönüyor. Özellikle kadınlar, bakacak kimse bulamayınca ''katma'' diye tabir edilen iplerle küçük yaştaki çocuklarını sırtlarına bağlayarak çalışmalarını sürdürüyor.
Makine tarımına uygun olmayan Doğu Karadeniz'de tarlalar, önce belleniyor, sonra kazma ile tohum atılacak ve fidan dikilecek hale getiriliyor. İlkbaharla başlayan bu yoğunluk, sonbahara kadar sürüyor.