Karadeniz'de balık bolluğu

Aralık ayında 1 hafta süreyle yaşanan balık göçü, balıkçıların yüzünü güldürüyor.Gece gündüz demeden fırtınalı denizlerde ekmek parası kazanmaya çalışan balıkçılar, ağlarına takılan bol çeşit balıkla adeta bayram yapıyor. Fatsa ilçesine bağlı Bolaman beld

Karadeniz'de balık bolluğu

Aralık ayında 1 hafta süreyle yaşanan balık göçü, balıkçıların yüzünü güldürüyor.

Gece gündüz demeden fırtınalı denizlerde ekmek parası kazanmaya çalışan balıkçılar, ağlarına takılan bol çeşit balıkla adeta bayram yapıyor.

Fatsa ilçesine bağlı Bolaman beldesinde balıkçılıkla uğraşan Cengiz Yeşiltaş, yaşanan bolluğun 1 haftadır sürdüğünü belirterek, "Balık bu bir bakarsınız 1 hafta olur, bir bakarsınız 15 gün olur. Ondan sonra olmaz. Ama her şeyde olduğu gibi balık bol olduğu zaman para etmiyor maalesef" dedi.


Mustafa Ergün adlı balıkçı ise, bu sezonda lüferin kilogramı 20 TL olması gerekirken 10 TL'den satıldığını ifade ederek, "Barbun 10 TL olması gerekirken 5 TL, istavrit 5 TL olması gerekirken 2.50 TL. Balıkçılık fakir mesleği.

Fakirin çilesi hiçbir zaman bitmez. Balıkçı emeğinin karşılığını hiçbir zaman alamaz. Balıkçılıkla ev geçindiren insanlara Allah yardım etsin" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler