Kızılcık:Tedbirlerimizi alıyoruz

Trabzon Valisi Recep Kızılcık, afetlere karşı gerekli tedbirlerin alınması konusunda ilgili tüm ekiplerin koordineli şekilde çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti. Aşırı yağış nedeniyle kara yolunda heyelanların meydana geldiği Yomra ilçesinde incelemelerde

Kızılcık:Tedbirlerimizi alıyoruz

Trabzon Valisi Recep Kızılcık, afetlere karşı gerekli tedbirlerin alınması konusunda ilgili tüm ekiplerin koordineli şekilde çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti.

Aşırı yağış nedeniyle kara yolunda heyelanların meydana geldiği Yomra ilçesinde incelemelerde bulunan Vali Kızılcık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Trabzon'da son 24 saatte yağan yağmurun, can ve mal kaybıyla birlikte afete neden olduğunu söyledi.

Düzköy ilçesi ile bazı köylerinde yaklaşık 20 evi heyelan riskine karşı boşalttıklarını ifade eden Kızılcık, ''Bazı evlerimiz heyelana maruz kalarak yıkıldı. Çok şükür can kaybımız yok'' dedi.

Bazı köy yollarının kapalı olduğunu, onları açma çalışmalarının devam ettiğini bildiren Kızılcık, ''Onları açarız, bu önemli değil ama maalesef merkeze bağlı Kaymaklı Mahallesi'nde bir evin üzerine düşen 6 tonluk taş, evin çatısını tamamen çökertti. Bunun sonucunda da 2 vatandaşımız hayatını kaybetti. Onlara Allah'tan rahmet diliyoruz'' diye konuştu.

Yomra ilçesi ve Şana mevkisinde derelerin yükselmesi sonucunda kara yolunda ciddi hasarlar meydana geldiğini ifade eden Vali Kızılcık, şunları kaydetti:

''Gerekli tahkimat çalışmalarını ekiplerimiz sürdürüyor. Bölgemiz son dönemde yaşanan iklim değişikliğiyle birlikte yağmur sonucunda bu tür afetlere maruz kalma durumuyla karşı karşıya kalıyor. Bunun için gerekli tedbirlerin alınması konusunda ilgili tüm ekiplerimiz koordineli şekilde çalışmalarını sürdürüyor.''

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler