Kök hücre labratuarına inceleme

Ak Parti Trabzon Milletvekili Prof.Dr. Cevdet Erdöl, Kök Hücre Laboratuarı ATİ ve Teknoloji Hücre ve Gen Tedavi Merkezi'nde yapımı devam eden Trabzon Teknoloji Geliştirme Bölgesi İdari Binası ve Kuluçka Merkezinde (TEKNOKET) incelemelerde bulundu. Toplam

Kök hücre labratuarına inceleme

Ak Parti Trabzon Milletvekili Prof.Dr. Cevdet Erdöl, Kök Hücre Laboratuarı ATİ ve Teknoloji Hücre ve Gen Tedavi Merkezi'nde yapımı devam eden Trabzon Teknoloji Geliştirme Bölgesi İdari Binası ve Kuluçka Merkezinde (TEKNOKET) incelemelerde bulundu.


Toplam 5 buçuk Milyon YTL'ye mal olacak ve 3 ayrı blok halinde yapılan merkezde, 1 blokta 73 tane kuluçka merkezi bulunuyor.Yapımına 2006 yılında başlanan ve Sanayi Bakanlığı'nın katkılarıyla devam eden TEKNO Kent inşaatının 2008 yılının Eylül ayı sonunda tamamlanıp hizmete açılması bekleniyor.
Bölgedeki incelemelerinin ardından yürütülen çalışmalarla ilgili bir açıklama yapan Erdöl, yapımı devam eden Kök Hücre Araştırma merkezinin Türkiye'de bir ilk olduğunu ifade ederek, burada Türkiye'nin en önemli bilim adamlarıyla yüksek teknolojide bir laboratuar çalıştırılıyor olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.


Kök Hücre Araştırma Merkezi'nin hücre üretiminde Türkiye'de bir numara olduğunu kaydeden Erdöl, "Bu müesseseyi bizlere kazandıran ve yandaki binayı yapan Teknoloji Geliştirme Bölgeleri yani TEKNO Kent kapsamında Sanayi Bakanlığı'na teşekkür ediyoruz. Burada amacımız, yüksek teknoloji hem ülkemize hem de ülkemizdeki bilim adamlarına tanıtmaktır. Gerek KOSGEB kredileriyle gerekse yeni Ar-ge yasasıyla ilgili bilgileri vermektir. Çünkü yeni Ar-ge yasası hem istihdama yöneliktir hem de bu tip araştırma vegeliştirme faaliyetlerine çok önemli destekler veriyor.

 

Aynı şekilde Santez de destek veriyor. Geçen yıl 4 projeyi desteklediler, şu an 3 projeleri daha var. Yine müracaat eden 4 proje var. Biz daha çok projenin olmasını istiyoruz. Bunun için sunumumuza üniversiteden arkadaşları davet ederek, onların da bundan faydalanmalarını sağlamak istedik" diye konuştu.


KTÜ Trabzon Teknoloji Geliştirme Bölgesi İdari Binası ve Kuluçka Merkezi'nin kurucu ortakları arasında Trabzon Belediyesi, KTÜ, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası, Trabzon Ticaret Borsası, Doğu Karadeniz İhracatçıları Birliği, Karadeniz Sanayici, İşadamları, İlim Adamları ve Yöneticileri Derneği, Karedeniz Genç İşadamları Derneği, ATİ Teknoloji ve Sağlık Hizmetleri A.Ş. ve Karadeniz Çelik Döküm Sanayi bulunuyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler