KTÜ'lü öğrenciler şenlik istiyor....

Karadeniz Teknik Üniversitesinin 2 yıldır gerçekleştirmediği şenliklerle ilgili öğrencilerle görüştük. Öğrencilere şenliklerin niçin yapılmadığını ve şenliklerle ilgili ne düşündüklerini sorduk. Birçoğunun şenliklerin niçin yapılmadığını bilmediklerini am

KTÜ'lü öğrenciler şenlik istiyor....
Karadeniz Teknik Üniversitesinin 2 yıldır gerçekleştirmediği şenliklerle ilgili öğrencilerle görüştük. Öğrencilere şenliklerin niçin yapılmadığını ve şenliklerle ilgili ne düşündüklerini sorduk.
 
Birçoğunun şenliklerin niçin yapılmadığını bilmediklerini ama şenliklerin yapılması konusunda talepleri olduğunu öğrendik. Meryem Akgün'ün haberine göre; Öğrencilerin ortak fikri bir üniversitenin olmazsa olmazı şenliktir şeklindeki düşünceleri KTÜ Şenliklerini dört gözle beklediğinin de ifadesi bir anlamda. Okuldan şenliklerle ilgili resmi bir açıklama yok. Ama edindiğimiz bilgiye göre maddi anlamda şenliklerin bütçesini karşılayacak ödenek olmadığı için şenliklerin içeriğinde sadeleşmeye gidildiği yönünde. Bu anlamda yine şenliklerin yapılacağı fakat sanatçı getiremeyeceklerini daha sade bir eğlence düzenlenecek olduğunun bilgisine ulaştık.
 
Fakat okulda şenlik yapılmasa da KTÜ ve Meslek Tanıtım Fuarı ile dün saat 10:00’da Prof. Dr. Osman Turan Kültür Merkezinde fuar açıldı. Fuarda standlar gezildi ve şenlik alanında eğlence ile ikramlar yapıldı. Sonrasında da bölümlere serbest gezi yapıldı. Fuara Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’da katıldı. KTÜ Rektörü Süleyman Baykal’da fuara tahminlerinden fazla ilgi olduğunu belirterek durumdan oldukça memnun olduğunu ifade etti.
 
Öğrencilerin Görüşleri Sayfa 2'de 
 
‘Yasakçı Rektör’
 
Ali Şahin – Harita Mühendisliği: Süleyman Baykal geldiği dönemden beri yasakçı bir anlayış hakim okulda. Tiyatro sahnesi istedik olmadı, bisikleti yasakladı. Okul içinde öğrencilerin yapmak istediği etkinliklere izin verilmiyor. KTÜ’de şenlik olmayışının sebebi Rektör. Onun yasakçı politikaları, kendi yapmadığı gibi öğrencilerin yapmasına da izin vermiyor. Çeşitli bahanelerle engel oluyor.
 
Organizasyon Eksikliği
 
Temel Kılıç – İktisat Bölümü: Açıkçası niçin yapılmadığını bilmiyoruz. Sadece şunu duyduk, sponsorlarla anlaşamadığı için iptal olduğu. Ama üniversite sponsorsuzda yapmalı, yerel sanatçılarda bu işe destek verebilirler. Çok yoz bir eğlence kültürümüz var zaten, bu şekilde yapılmayarak da hepten baltalanıyor.
 
Sanata ve Spora Engel
 
Fatih Güler – Tıp Fakültesi: Gerçek nedenini bilmiyoruz. 2 yıldır yapılmıyor, diğer üniversitelerin çoğunda yapılıyor şenlikler. Ama bizim üniversitemiz sanata ve spora engel koyuyor. Asıl kendisi destek olması lazım, diğer üniversitelerde olduğu gibi bizde de yapılmalı. Bisikleti bile yasakladılar. Rektörümüzü hiç görmüyoruz bile.
 
Görüşümüz Alınmadı
 
Anıl Özyıldız – Elektrik Elektronik Mühendisliği: Bilmiyorum, ama görüşüm kızlı erkekli eğlence anlayışı Rektörümüzün düşünce yapısına ters ondan yapmıyor. Halbuki bu şenlik üniversitenin olmazsa olmazı. Bence üniversitede eğlence olmalı, bazı sanatçıları sponsorsuz getirmek zor olsa da üniversiteli gruplarla bile yapılabilir. Alternatif üretilebilir, bizim hiç görüşümüz alınmadı bile. Ben rektörüm dedi kaldırdı.
 
Eğlenmeyi Hak Ediyoruz
 
Yağmur Salık – Matematik Bölümü: Şenlikler yapılmalı ama niçin yapılmadığını bilmiyoruz. Zaten yeterince zorlayıcı bir üniversite. En azından kendi bölümüm adına konuşmak gerekirse oldukça ağır ve yorucu. Bir şenliği hak ediyoruz diye düşünüyorum. Kafa dağıtmak, deşarj olmak ve motivasyon için yapılmalı. Koskoca üniversite bir şenliği de yapsın.
 
Her Yerde Var Bizde Yok
 
Gizem Kurt – İşletme Bölümü: Biz zaten yıl boyu derslerle boğuşuyoruz. Üniversite gençliği olarak eğlenmek istiyoruz. Eğlence hakkımızın elimizden alınmasını istemiyoruz. Bütün üniversiteler şenlik yaparken biz yapmıyoruz. Bundan dolayı kızgınız
 
Eğlenmek Herkesin Hakkı
 
Yunus Yılmaz – Kimya Bölümü: Benim için anlam ifade etmiyor şenlik. Eğlence anlayışıma zaten uymuyor. Üniversite şenlik yapsa da olur yapmasa da olur, benim için fark etmiyor. Ama çok isteyen arkadaşlarım var, onlar için yapılmasını isterim. Eğlenmek herkesin hakkı.
 
Öğrenciler Nasıl Stres Atacak
 
Nisanur Daş – Harita Mühendisliği: Niçin yapılmadığını bilmiyorum. Ama öğrencilerin stres atması için bu tarz aktivitelerin yapılması gerekiyor. Hem bu şekilde öğrencileri kampüse de teşvik edersiniz. Kültürel anlamda da üniversite ses getirir. Hem üniversite için hem öğrenciler için iyi bir şey bu. Ayrıca yöresel değerlerde tanıtılıyor. Bu da yöre için iyi bir reklam.
 
Kaynaşmak İçin Şart
 
Nuray Kırkıl – Harita Mühendisliği: Şenliklerin yapılmamasının nedenini bilmiyorum. Tabi ki şenlikler yapılmalı. Öğrenciler için öncelikli stres atma yolu. Ayrıca öğrenciler arası dayanışmayı da arttırıyor bu tarz faaliyetler. Şenliklerden gelir de elde edilebilir ve bu şekilde bir sosyal sorumluluk projesini de destek verilebilir.
 
Tüm Kapılar Kapandı
 
Aylin Yanardağ – İç Mimarlık: İlk senem hiç şenlik yaşamadım, ama şenlik yaşamayı çok isterim. Bildiğim kadarıyla da şenliklerin yapılmayışıyla ilgili net bir açıklamada yok. Ama rektörün hangi sıkıntıyla kapısı çalınsa maddi sıkıntılar var deyip tüm kapılar kapanıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler