"KTÜ'ye destek verilmiyor"
Karadeniz Sanayici İş Adamları İlim Adamları ve Yöneticiler Derneği (KASİYAD) Başkanı Temel Korkmaz, KTÜ Teknoloji Geliştirme Merkezi'nin tanıtımına ağırlık verilmesi gerektiğini söyledi. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Korkmaz, bilgi ve teknolojinin
Karadeniz Sanayici İş Adamları İlim Adamları ve Yöneticiler Derneği (KASİYAD) Başkanı Temel Korkmaz, KTÜ Teknoloji Geliştirme Merkezi'nin tanıtımına ağırlık verilmesi gerektiğini söyledi.
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Korkmaz, bilgi ve teknolojinin önemine dikkat çekerek teknoloji yatırımlarının KTÜ Teknoloji Geliştirme Merkezi'nde ağırlık verilmesi gerektiğini belirtti.
Ekonomik krizin Türkiye'yi teğet geçmediğini tam aksine tam 12'den vurduğunu kaydeden Korkmaz Krizin teğet geçmediğine inananlar olarak, bu durum karşısında üzerimize düşeni yapmak adına, elimizden geldiğince, gücümüzün yettiğince bir şeyler yapmak için bir çalışma içine girdik. Özellikle bilgi çağının yaşandığı günümüzde, bilgiye ve teknolojiye çok önem vermemiz gerektiği kanaatindeyiz. Başta bilgisayar yazılımı olmak üzere iletişim yatırımlarının daha çok öne alınması gerekir. Bunun için ilimizde kuruluşu tamamlanmak üzere olan, Teknoloji Geliştirme Bölgesi'nin, teknoloji ve iletişim yatırımları için çok önemli bir açığı gidereceği kanaatini taşıyorum. Teknoloji Geliştirme Bölgesi'nin gerek ilimizde, gerek ülkemizde tanıtılması çalışmalarına desteğini artırarak sürdürmelidir dedi.
Dünyanın bugün geldiği noktada Türkiye gibi gelişmekte olan, yolunu tam olarak belirleyememiş ülkelerde bilişim ve yazılım kadrolarına sahip çıkabilmek mümkün olmamaktadır diyen Korkmaz Bu sektörler ağırlıklı olarak Ar-Ge, proje, daha anlaşılır bir dille; teknolojiyi ortaya çıkarma ya da geliştirme süreçlerine dahil olmadıkça kendilerini de ülkemizi de daha ileri taşıyamazlar. Fakat herkesin bileceği gibi bir geliştirme projesini 3-4 yıl finanse etmek özellikle ülkemiz şartlarında hiç de kolay değildir. Bilişim sektörü gelişebilmek için daha cesur müdahalelere muhtaç durumdadır. Bilgisayar ve elektrik elektronik mühendislerimizi sadece kablo çekme işlerinde kullanmamak adına yapılması gereken hamle, bu ülke firmalarının projelerinin korkusuzca desteklenmesi ve sahip çıkılmasıdır. Donanım sektöründe maalesef, tüm dünya gibi ülkemiz de Çin hegemonyasına teslim olmuştur. Oysa bilgisayar ve elektronik her türlü cihazın en önemli ham maddelerinden olan 'bor' ülkemizde kolaylıkla işlenebilir olmalıydı. Bu konuda ki derdimiz; sesimizi duyuramamaktır. Coğrafi olarak dar bir yerleşime sahip Bölgemizde pahada yüksek hacimde küçük ürünlerin üretimini ancak 'bor' ve mamullerini etkin kullanarak sağlayabiliriz. Bu sektörde maddeye katma değer kazandırmanın tek yolu hammaddeyi sınırlarımız içerisinde işlemekten geçer diye konuştu.