Meteoroloji'den Karadeniz için kritik uyarı! Sağanak yağış bekleniyor

Karadeniz bölgesinde sağanak yağışlar etkili olacak. Yurt genelinde sıcaklıklar mevsim normallerinde seyrederken, özellikle Karadeniz’in birçok ilinde gök gürültülü sağanak yağış uyarısı yapıldı.

Meteoroloji'den Karadeniz için kritik uyarı! Sağanak yağış bekleniyor

Meteoroloji'den alınan bilgilere göre, Karadeniz bölgesinde sağanak yağışlar etkili olacak. Yurt genelinde sıcaklıklar mevsim normallerinde seyrederken, özellikle Karadeniz’in birçok ilinde gök gürültülü sağanak yağış uyarısı yapıldı. İşte hava durumu detayları...

Karadeniz'de Sağanak Yağış Alarmı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son tahminlerine göre, Karadeniz bölgesi genelinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Sinop, Kastamonu, Zonguldak, Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin çevreleri başta olmak üzere birçok ilde etkili yağışlar görülecek. Vatandaşların sel ve ani su baskınlarına karşı dikkatli olmaları öneriliyor.

sss.jpg

Diğer Bölgelerde Hava Durumu

Karadeniz dışında, Marmara’nın kuzeydoğusu, Akdeniz’in Toroslar bölgesi, Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğu kesimleri, Kırklareli kıyıları ile Ankara, Eskişehir, Çankırı, Aksaray, Niğde, Kütahya, Osmaniye, Adana ve Hatay çevrelerinde de sağanak yağış bekleniyor. Güneydoğu Anadolu bölgesi ise yağışsız geçecek.

Sıcaklıklar Mevsim Normallerinde

Yurt genelinde sıcaklıklarda önemli bir değişiklik beklenmiyor ve sıcaklıklar mevsim normallerinde seyredecek. Karadeniz bölgesinde de sıcaklıklar normal seviyelerde kalacak. Rüzgar genellikle kuzey ve kuzeybatı yönlerinden, zaman zaman orta kuvvette esecek. Güney ve doğu kesimlerinde ise batı ve güneybatı yönlü hafif rüzgarlar görülecek.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler