Meteoroloji'den sarı kod geldi! Kuvvetli sağanak geliyor

Meteoroloji'den 11 il için sarı kodlu uyarı yayınlandı. Marmara, Batı Karadeniz, İç Anadolu'nun batısı, Akdeniz'in iç kesimleri, Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu gök gürültülü sağanak yağışlı olacak.

Meteoroloji'den sarı kod geldi! Kuvvetli sağanak geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son tahminlerine göre, yurdun bazı bölgelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

Yağışların Marmara, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun batısı, Batı Karadeniz, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzeyi, Çorum ve Afyonkarahisar çevreleri ile Van'ın doğu ilçelerinde etkili olacağı öngörülüyor.

Özellikle Marmara'nın kuzeyi, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Akdeniz'in doğusu, Çankırı, Ardahan, Kars, Artvin çevreleri ve Erzurum'un kuzeydoğusunda kuvvetli yağışlar beklenirken, Kırklareli'nin kuzey kesimlerinde ise yerel olarak çok kuvvetli ve şiddetli yağışlar görülebilir.

Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik beklenmezken, sıcaklıkların mevsim normallerinde seyretmesi öngörülüyor. Rüzgarın ise genellikle kuzey yönlerinden, güney kesimlerde ise güney ve batı yönlerinden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

Marmara'nın kuzeyi, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Akdeniz'in doğusu, Çankırı, Ardahan, Kars, Artvin çevreleri ve Erzurum'un kuzeydoğusunda beklenen kuvvetli yağışlar nedeniyle ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler