Of'ta 11 mezar selden zarar gördü

T     Of ilçesinde 14 Temmuz'da meydana gelen sel ve heyelanların ardından yapılan hasar tespit çalışmalarında, ilçe merkezinde ciddi bir hasar yaşanmadığı ancak ilçeye bağlı Çamlı, Çamlıtepe, Kaban ve Yukarı Kışlacık Mahalleleri'nde ciddi hasarlar olduğu

Of'ta 11 mezar selden zarar gördü

T     Of ilçesinde 14 Temmuz'da meydana gelen sel ve heyelanların ardından yapılan hasar tespit çalışmalarında, ilçe merkezinde ciddi bir hasar yaşanmadığı ancak ilçeye bağlı Çamlı, Çamlıtepe, Kaban ve Yukarı Kışlacık Mahalleleri'nde ciddi hasarlar olduğu anlaşıldı.
     Olayda, ilçedeki Yukarı Kışlacık Mahallesi'ndeki 11 mezarın da selde zarar gördüğü ortaya çıktı. Selde, mezarlıklardan çıkan insan kemiklerinin toplanarak yeniden defnedildiği öğrenildi.
     Bölgede incelemelerde bulunup vatandaşları teselli eden Of belediye Başkanı Oktay Saral, gazetecilere yaptığı açıklamada, selin yöredeki son 70 yılın en büyük felaketi olduğunu söyledi.
     Afette can kaybının olmamasının en büyük tesellileri olduğunu fakat 11 mezarın zarar gördüğünü anlatan Saral, olayın ardından kendilerine destek olanlara teşekkür etti.
     Yukarı Kışlacık Mahallesi sakini Fazlı Kılıç da 62 yaşında olduğunu, yörede daha önce bu büyüklükte bir afet yaşamadıklarını ifade ederek, ''Büyük bir afet yaşadık, şükürler olsun bir can kaybı yaşanmadı ancak 11 mezarımız sele gitti. Annemin, amcamın, dedemin mezarı buradaydı. Kemiklerini topladık. Evin yanında yeni bir mezar açıp kemikleri oraya gömdük'' dedi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler