Öğrenciler Karadeniz'i tanıyor

Türkiye Biyologlar Derneği Trabzon Şubesi başkanlığının organizasyonunda, Rize Üniversitesi ve K.T.Ü biyoloji öğrencileri Doğu Karadeniz Bölgesinin çeşitli yörelerinde düzenledikleri gezerek ve görerek eğitimleri başarıyla devam ediyor.  Türkiye Biyologla

Öğrenciler Karadeniz'i tanıyor

Türkiye Biyologlar Derneği Trabzon Şubesi başkanlığının organizasyonunda, Rize Üniversitesi ve K.T.Ü biyoloji öğrencileri Doğu Karadeniz Bölgesinin çeşitli yörelerinde düzenledikleri gezerek ve görerek eğitimleri başarıyla devam ediyor.

 

 

Türkiye Biyologlar Derneği Trabzon Şubesi Başkanı Ümit Öztürk;”Karadeniz gizemi biyocoğrafik  yapısını , Doğu Karadeniz Bölgesindeki korunan alanlar ve  önemli doğa alanlarının tanıtımını  öğrencilerimize gezerek ve görerek anlatmak olduğunu “söyledi.

 

Gezi sırasında  doğa  içerisindeki  biyoçeşitlilik alanların  devlet tarafından neden korunduğu ve bu alanların  ne gibi önem taşıdığını  öğrencilerimiz tarafından bilinmesinin çok faydalı  olabileceğini  de belirten Öztürk,”. Gezilerimize gelen öğrencilerin çoğu Trabzon ve Rize illeri dışından oluşmaktadır.Öğrencilerimiz bu bölgelere gelerek buraların güzelliklerini ve biyolojik zenginliklerini öğrendikten sonra, ailelerini ve gelecek nesillere anlatıp bölgemizin turizmine önemli ölçüte  katkı sağlayacaktır. Bu nedenle bu gezimizin amaçlarını 3 boyutta ele alıyoruz. 1-Turizm Açısından Bölgeye Katkı Sağlamak. 2-Doğa koruma açısından, gezilen yerler ÖDA (Önemli Doğa Alanı ) ya da Korunan alanların öneminin bilinmesi için öğrenci yetiştirilmesi. 3-Biyologların Mesleki Gelişimi Açısından: Gezilerimizin katılımcıları arasında yer alan biyoloji bölümü öğrencilerinin, gördüğü derslerle paralel pratik yapma imkanı bulması ve mezun olduklarında doğa koruma ve biyoçeşitlilik bilgileri yönünden yeterli bir düzeyde olmaları sağlamaktır.”dedi.

 

2007-2008 yıllarında Doğu Karadeniz Bölgesinin gezi takvimini de belirleyen Türkiye Biyologlar  Derneği Trabzon Şubesi  Başkanı  Ümit Öztürk, Öncelikle,Uzungöl Tapiat Parkı ve ÖÇK (Özel Çevre Koruma Alanı) , Haldızen Yaylası ve Gölleri, Şarah, Uzungöl Çevresi

 Kültürel ve Doğa Güzelliklerini görmek, ayrıca ekolojik rehberlerimiz sayesinde doğal değerlerini ve koruma statüsünü öğrenmek,Borçka Karagöl ve Tabiat Parkını, Rize-Trabzon-Zigana Geçiti-Kürtün- Örümcek Ormanı Tabiat Koruma Alanını, Avrupa'nın ve Kafkasların en boylu, geniş ve yaşlı Ladin ve Göknar'larını yerinde görmek ve Tabiat Koruma Alanı kapsamını öğrenmek,Rize – Trabzon – Maçka - Altındere Milli Parkı biyoçeşitliliğinin ve kaynak değerlerinin bilinmesi,Trabzon ÖDA'ları (Çal Mağrası , Çamburnu ,Sinop Sarıkum Tepeleri'nin Koruma statüsünün anlaşılması ve mevcut kuş türlerinin gözlemlenmesi, Rize – Şimşirli – Palovit Şelalesi ve  Fırtına Vadisi biyoçeşitliliğinin tanınması,Trabzon – Rize – Of – Sultan Murat Yaylası – Aydıntepe – Bayburt – Kırkpınar Köyü bölgelerindeki çeşitli incelemeler yapılacaktır.”dedi.

 

 Öte yandan öğrencilerin hiç canlı insanların gezim görmediği çeşitli doğa alanlarındaki bitkilerde yaptıkları incelemeler sonucunda bir çok  bilinmeyen bitki türlerini keşfedip  objektiflerle alarak müjdeleyen  öğrencilerin yapmış oldukları gezerek görerek eğitimleri bölge insanları tarafından takdirle karşılanıyor.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler