Ordu'da 112 çağrılarının çoğu asılsız çıktı

Ordu'da 112 Acil Çağrı Merkezi'ne yapılan çağrıların büyük çoğunluğu asılsız çıktı.
Ordu'da 112 çağrılarının çoğu asılsız çıktı

Ordu'da 2023 yılının başından bu yana, 112 Acil Çağrı Merkezi'ne yapılan yaklaşık 950 bin çağrının yüzde 65'inin asılsız ve gereksiz olduğu ortaya çıktı. Merkezin Müdürü Yeliz Çakar Güleş, bu durumun hem acil ihtiyaçları olan vatandaşların hizmet almasını geciktirdiğini hem de ekiplerin verimliliğini olumsuz etkilediğini belirtti.

2023 yılında Ordu'da 112 Acil Çağrı Merkezi'ne yapılan çağrıların çoğunluğunun asılsız veya gereksiz olması, ciddi bir sorun olarak dikkat çekiyor. Gerçek acil durumlar için yapılan 350 bin çağrı ilgili birimlere yönlendirildi ve bu sayede ekiplerin olay yerlerine hızla müdahale etmesi sağlandı.

Yeliz Çakar Güleş, acil durum çağrılarında vatandaşların panik yapmamaları gerektiğini vurgulayarak, “Vatandaşlarımızın kısa ve net bir şekilde adres vermeleri, durumu açıkça belirtmeleri önemli. Ön çağrı personelimiz, bu bilgilere dayanarak acil yardım hizmeti veren birimlere çağrıları aktarıyor” dedi.

Güleş, çağrıların yüzde 65'inin asılsız veya gereksiz olduğunu kaydederek, bu durumun acil yardıma ihtiyacı olan diğer vatandaşların hizmet almasını engelleyebileceğini belirtti. Ayrıca, asılsız ihbarların ve gereksiz aramaların ekiplerin olay yerine boşuna gitmesine yol açtığını, bu durumun kaynak israfına neden olduğunu ifade etti.

Asılsız ve gereksiz çağrılar arasında, müzik dinletenler, hastane randevusu, doğal gaz ve elektrik kesintisi için arayanlar gibi durumlar da bulunuyor. Bu tür aramaların azaltılması için idari para cezalarının uygulandığı, tekrarlanması durumunda cezaların iki katına çıkarıldığı belirtildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir