Ordu’da binlerce araç ve sürücüsü denetlendi!

Ordu’da polis ekipleri tarafından trafik kazalarını azaltmaya yönelik yapılan denetimlerde son bir haftada 15 bin 905 araç ve sürücüsü kontrol edildi.
Ordu’da binlerce araç ve sürücüsü denetlendi!

Ordu İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı trafik ekipleri, kent genelinde trafik kazalarını azaltmaya yönelik denetimlerine hız kesmeden devam ediyor. Son bir haftada gerçekleştirilen denetimlerde toplam 15 bin 905 araç ve sürücü kontrol edildi. Denetimlerde çok sayıda sürücüye çeşitli ihlallerden dolayı cezai işlem uygulandı.

1 Haftada 34 Yaralanmalı Kaza Meydana Geldi: 45 Yaralı

Emniyet yetkililerinden yapılan açıklamaya göre, 8-14 Nisan 2025 tarihleri arasında Ordu genelinde 34 yaralanmalı trafik kazası meydana geldi. Bu kazalarda toplam 45 kişi yaralanarak çeşitli hastanelerde tedavi altına alındı. Kazaların azaltılması ve sürücülerin trafik kurallarına uymaları için denetimlerin süreceği bildirildi.

Trafik İhlallerine Yoğun Ceza: 2.935 Sürücüye İşlem Yapıldı

Trafik kazalarının önlenmesine yönelik yapılan denetimlerde çok sayıda trafik kuralı ihlali tespit edildi. Bu kapsamda:

50 araç sürücüsüne alkollü araç kullanmaktan,

104 sürücüye modifiyeli araç kullanmaktan,

40 araç sürücüsüne hatalı şerit değiştirmekten,

64 araç sürücüsüne kırmızı ışık ihlalinden,

910 araç sürücüsüne hız sınırlarını aşmaktan,

104 araç sürücüsüne seyir halinde cep telefonu ile konuşmaktan,

70 araç sürücüsüne emniyet kemeri kullanmamaktan,

93 motosiklet sürücüsüne kask takmamaktan cezai işlem uygulandı.

23 Araç Trafikten Men Edildi, 50 Sürücünün Belgesi Geri Alındı

Trafik ekiplerinin yaptığı denetimler sonucunda 23 araç trafikten men edilirken, 50 araç sürücüsünün ise sürücü belgesi geri alındı. Denetimler çerçevesinde toplamda 15 bin 905 araç kontrol edilirken, 2 bin 935 sürücüye çeşitli maddelerden işlem uygulandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir