Ordu’da dev organize suç operasyonu! 24 tutuklama

Ordu merkezli 14 ilde düzenlenen organize suç operasyonunda gözaltına alınan 43 şahıstan 24'ü tutuklandı, 19’u ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Ordu’da dev organize suç operasyonu! 24 tutuklama

Ordu Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde gerçekleştirilen geniş çaplı organize suç operasyonunda 43 şüpheli gözaltına alındı. 24 kişi tutuklanırken, 19 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

14 İlde Dev Operasyon

Ordu İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü, ‘Örgüt Kurmak ve Yönetmek’, ‘Nitelikli Dolandırıcılık’ ve ‘Resmi Belgede Sahtecilik’ suçlarına yönelik geniş kapsamlı bir operasyon düzenledi. Operasyon, Ordu merkezli olarak İstanbul, Sakarya, Aydın, Sinop, Manisa, Kocaeli, Uşak, Tekirdağ, Antalya, Bursa, Kahramanmaraş, Diyarbakır ve Mardin illerini kapsadı.

Operasyonda 43 Şahıs Gözaltında

Toplam 57 şüpheliye yönelik 69 adrese eş zamanlı baskınlar yapıldı. 43 şahıs operasyon sırasında gözaltına alındı. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda çok sayıda suç unsuru ele geçirildi.

Ele Geçirilen Suç Delilleri

Aramalar sırasında şüphelilere ait adreslerde:

105 adet farklı firmalara ait kaşe

3 adet imza kaşesi

25 adet çek sureti

12 adet senet

Çok sayıda paravan şirketlere ait fatura ve doküman

2 adet 9 milimetre tabanca

3 adet kurusıkı tabanca

62 adet fişek

ele geçirildi. Bu deliller, şüphelilere yöneltilen suçlamaları destekledi.

24 Tutuklama, 19 Adli Kontrol Şartıyla Serbest Bırakma

Sağlık kontrolleri tamamlanan ve emniyetteki işlemleri sonlanan 43 şüpheli, Ordu Adliyesi’ne sevk edildi. 24 kişi tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 19 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir