Ordu’da kahverengi kokarcaya karşı kışlaklar ilaçlandı!

Ordu’da, fındık başta olmak üzere bütün tarım ürünlerine ciddi zarar veren kahverengi kokarca zararlısına karşı, yüksek kesimlerden sahil kesimlerine doğru 200 bini aşkın noktada yapılacak olan kışlak ilaçlama çalışmaları devam ediyor.

Ordu’da kahverengi kokarcaya karşı kışlaklar ilaçlandı!

Ordu’da fındık ve diğer tarım ürünlerine büyük zarar veren kahverengi kokarca zararlısına karşı yürütülen kışlak ilaçlama çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Yüksek kesimlerden sahil bölgelerine doğru gerçekleştirilen ilaçlama çalışmaları kapsamında, 200 bini aşkın noktada müdahale planlanıyor. İl Tarım ve Orman Müdürü Kemal Yılmaz, şimdiye kadar 70 binden fazla kışlakta ilaçlama yapıldığını açıkladı.

kis1.webp

“Topyekûn Kimyasal Mücadele Başladı”

Karadeniz Bölgesi’nin en önemli geçim kaynaklarından olan fındık üretimi, istilacı kahverengi kokarca böceğinin tehdidi altında. İl ve ilçe tarım müdürlükleri ile sektör temsilcilerinin ortak yürüttüğü mücadelede, 15 Ekim 2024 tarihinde topyekûn kimyasal mücadele başlatıldı. Ordu Valisi Muammer Erol başkanlığında yapılan toplantıda oluşturulan eylem planı kapsamında sahada etkin ilaçlama çalışmaları yapılıyor.

“15 İlçede Kışlak İlaçlaması Yapılıyor”

İl Tarım ve Orman Müdürü Kemal Yılmaz, yürütülen mücadele ile ilgili şu bilgileri paylaştı:

“Kahverengi kokarca zararlısına karşı mücadeleyi belirlemek adına Ordu Valimiz Muammer Erol başkanlığında bir eylem planı oluşturuldu. Bu kapsamda şu anda 15 ilçemizde kışlak ilaçlaması çalışmaları gerçekleştiriliyor. 4 ilçemizde ise düzenli takip yapıyoruz ve ihtiyaç duyulduğunda ilaçlama başlatıyoruz. İlaçlama çalışmalarında kullanılan malzemeler, Tarım ve Orman Bakanlığımız tarafından karşılandı.”

kis2.webp

“70 Binden Fazla Kışlakta Çalışma Tamamlandı”

Şimdiye kadar 70 binden fazla kışlak ilaçlandığını belirten Yılmaz, “Tüm sektör temsilcilerimizle birlikte mücadeleyi kararlılıkla sürdürüyoruz. Çamaş ilçesinde birinci tur çalışmalar tamamlandı, diğer ilçelerde ise çalışmalar devam ediyor. 20 Kasım 2024 itibarıyla sahil kesimlerindeki ilaçlama faaliyetleri de hava şartları elverdiği ölçüde başlatıldı” dedi.

“Amacımız Zararı En Aza İndirmek”

Yılmaz, kışlak ilaçlama çalışmalarının tüm sektör paydaşlarının katılımıyla sürdüğünü belirterek, şunları ekledi:

“Amacımız kahverengi kokarcanın fındık başta olmak üzere tüm tarım ürünlerimize verdiği zararı en aza indirmek. 200 bini aşkın noktada kışlak ilaçlama çalışmaları planlanıyor. Bakanlığımız, ilaç ve feromon alımı konusunda her zaman destek veriyor ve mücadelemizi yakından takip ediyor.”

kis3.webp

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler